Intel: 2009 végére kész a 32 nm-es technológia

Az Intel a kifejezetten rossz gazdasági helyzet ellenére is komoly figyelmet fordít a fejlesztésekre, így a vállalatnál a különböző megszorítások sem akadályozzák azt, hogy a különböző újdonságok, illetve új technológiák zökkenőmentesen elkészülhessenek. Az EETimes munkatársai a napokban Mark Bohr-ral készítettek interjút, aki a vállalat technológiai és gyártási részlegének igazgatója. Bohr elmondása szerint a cég nagyon jól halad a 32 nm-es gyártástechnológia fejlesztésében, véleményük szerint az új eljárást már akár 2009 végén is bejelenthetik majd.

Intel: 2009 végére kész a 32 nm-es technológia

Az Intel a kifejezetten rossz gazdasági helyzet ellenére is komoly figyelmet fordít a fejlesztésekre. Az EETimes munkatársai a napokban Mark Bohr-ral készítettek interjút, aki a vállalat technológiai és gyártási részlegének igazgatója. Bohr elmondása szerint a cég nagyon jól halad a 32 nm-es gyártástechnológia fejlesztésében, véleményük szerint az új eljárást már akár 2009 végén is bejelenthetik majd.

A 32 nm-es csíkszélesség már lassan készen áll arra, hogy gyártási fázisba lépjen. Ehhez jelenleg is átalakítások folynak a gyárakban, hogy az új technológia támogatása tökéletes legyen és a gyártó által várt hatalmas igényeket ki tudják majd elégíteni. A tervek szerint a 32 nm-es csíkszélességgel készülő termékek megjelenésére az idei év negyedik negyedévében sor kerülhet, a következő nagy lépcsőfok, azaz a 22 nm-es technológia pedig 2011-ben érkezhet. A nyilatkozatban szó esett arról is, hogy a vállalat a jövő héten megrendezésre kerülő Solid State Circuits Conferenc névre keresztelt rendezvény keretein belül néhány dokumentum segítségével mutat be részleteket a tervekről.

Az Intel jelenleg a 45 nm-es csíkszélességet használja, amely az újabb Core 2-es sorozatú processzoroknál és a Core i7-es modelleknél van jelen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward