Információmorzsák a GeForce 9800 GTX-ről

Az Nvidia háza táján nagy a mozgolódás az elmúlt időben, hiszen sorra jelennek meg a GeForce 9-es család újabbnál újabb tagjai. Nemrégiben indult útjára a GeForce 9800 GX2, amely tulajdonképpen a vállalat jelenlegi zászlóshajója, ám az információk szerint hamarosan újabb kártyával gazdagodik a GeForce 9-es család.

Információmorzsák a GeForce 9800 GTX-ről

Az Nvidia háza táján nagy a mozgolódás az elmúlt időben, hiszen sorra jelennek meg a GeForce 9-es család újabbnál újabb tagjai. Nemrégiben indult útjára a GeForce 9800 GX2, amely tulajdonképpen a vállalat jelenlegi zászlóshajója, ám az információk szerint hamarosan újabb kártyával gazdagodik a GeForce 9-es család: április 1-én debütál a GeForce 9800 GTX, majd ez után nem sokkal, azaz április 3-án megérkezik a GeForce 9800 GT is.

Nagyjából tíz nap múlva, azaz április elsején - vagy más néven Bolondok Napján - rajtol el a GeForce 9800 GTX, ha minden a vállalat tervei szerint halad. Az ASUS kínálatában már fel is tűnt a GeForce 9800 GTX: a gyártó EN9800GTX/HTDP/512M típusjelzéssel fogja piacra dobni az újdonságot a megjelenés napján. A kártya PCI Express 2.0-ás csatolófelülettel rendelkezik, emellett fel van vértezve DirectX 10.0-ás és OpenGl 2.0-ás támogatással egyaránt. Az ASUS modelljén 512 MB GDDR3-as memória kap helyet, amelynek órajele 2200 MHz lesz.

A kártya GPU-ja 675 MHz-en ketyeg, a benne található 128 darab stream processzor órajele 1688 MHz. Az újdonság segítségével kihasználhatjuk majd a háromutas SLI technológia minden előnyét. A GeForce 9800 GTX 256 bites memória interfésszel büszkélkedik. Az eddig még meg nem erősített hírek szerint az ASUS műhelyében már készül a kártya gyárilag túlhajtott változata, amelynek típusjelzése a  "TOP" szócskával fog kiegészülni. Ez utóbbi újdonság várhatóan a hivatalos rajt után néhány nappal/héttel kerül a boltok polcaira.

Az ASUS EN9800GTX/HTDP/512M ára várhatóan 350 dollár alatt fog elhelyezkedni, ám pontos összeggel kapcsolatban egyelőre még nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward