Információk az Intel 5-ös sorozatú lapkakészleteiről

Az Intel 5-ös sorozatú tagjai a hírek szerint a tervezettnél később jelennek majd meg kereskedelmi forgalomban. Az Ibex Peak platform tagjai érdekes újításokkal jelentkeznek majd, ezekkel és az olcsóbb Nehalem processzorokkal a gyártó a középkategóriás piacot kívánja célba venni. Az Intel az új termékek tervezésénél a platform méretének és fogyasztásának csökkentésén fáradozott. A HKEPC infromációi szerint az új termékpalettán P57-es, P55-ös H57-es, H55-ös és Q57-es modellek lesznek jelen. A P55-ös -s P57-es modellek a kereskedelem fő áramában kapnak helyet, ezek a modellek diszkrét videokártya segítségével működnek majd. A H57-es és H55-ös változatok az integrált videó vezérlővel ellátott processzorokat fogadják majd, míg a Q57-es modellek az üzleti felhasználók számára lesznek érdekesek: az újdonságok exkluzív technológiákkal érkeznek, amelyek segítségével egyszerűbbé válik a rendszermenedzsment.

Információk az Intel 5-ös sorozatú lapkakészleteiről

Az Intel 5-ös sorozatú tagjai a hírek szerint a tervezettnél később jelennek majd meg kereskedelmi forgalomban. Az Ibex Peak platform tagjai érdekes újításokkal jelentkeznek majd, ezekkel és az olcsóbb Nehalem processzorokkal a gyártó a középkategóriás piacot kívánja célba venni. Az Intel az új termékek tervezésénél a platform méretének és fogyasztásának csökkentésén fáradozott. A HKEPC információi szerint az új termékpalettán P57-es, P55-ös H57-es, H55-ös és Q57-es modellek lesznek jelen. A P55-ös és P57-es modellek célozzák meg a legnagyobb vásárlóközönséget, mint ahogy napjaink P szériás chipsetjei. Ezekhez mindenképpen szükséges majd videokártya.

A H57-es és H55-ös változatok az integrált videó vezérlővel ellátott processzorokat fogadják majd, míg a Q57-es modellek az üzleti felhasználók számára lesznek érdekesek: az újdonságok exkluzív technológiákkal érkeznek, amelyek segítségével egyszerűbbé válik a rendszermenedzsment.

A négymagos Lynnfield és a kétmagos Havendale processzorok már beépített memória vezérlőt kínálnak a közép- és alsókategóriás piac számára is. A termékek a PCI-Express vezérlőt is tartalmazni fogják, így szükségtelenné válik a klasszikus értelemben vett északi híd használata, csak a déli híd marad majd, amely az adattároló egységek és a perifériák vezérléséért felel. Ennek köszönhetően nincs szükség rendszerbuszra, a processzorban elhelyezett komponensek pedig QuickPath Interconnect segítségével kommunikálnak egymással. Az alaplappal való kapcsolat a PCI-Express csatornákban, valamint a déli hídhoz kapcsolódó DMI csatlakozásban és a kétcsatornás memória csatlakozásban ki is merül. Az integrált videó vezérlővel ellátott processzorok egy külön csatlakozást is tartalmaznak majd, amely Intel Flexible Display névre hallgat, és amely az IGP I/O kivezetéseit viszi el a déli hídhoz. Az új processzorok mindegyike LGA 1160-as tokozást fog használni.

A PCI-Express vezérlők jóvoltából a processzorok két darab kártya számára lesznek képesek PCI Express 2.0 8x-os kapcsolatot biztosítani, vagy egyetlen kártya számára teljes, PCI Express 2.0 x16-os sávszélességet. A CrossFire támogatás jelen lesz, ám az SLI technológiával kapcsolatban egyelőre nincsenek hírek. A PCI Express x8-os támogatást az alaplapgyártók PCI-E multiplex chipekkel  (pl.: NVIDIA BR-3) próbálják majd javítani, ennek köszönhetően a kártyák teljes, x16-os sávszélességgel üzemelhetnek majd. Az 5-ös sorozatú lapkakészletek mindegyike 6 darab SATA port és 14 db USB port támogatásával érkezik. A termékek a korábban tervezett harmadik negyedéves start helyett 2010 első negyedévében kerülhetnek forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward