Információk a Foxconn H55-ös alaplapjairól

A 32 nm-es csíkszélességgel készülő Core i3-as és Core i5-ös processzorok hivatalos startjáig már csak pár nap van hátra és a termékek forgalomba kerülésére sem kell már túl sokat várnunk. Az alaplapgyártók már lázasan készülnek a nagy eseményre: közülük már többen is bemutatták kínálatukban szereplő H55-ös és Hd7-es alaplapjaikat. Most a Foxconn-on a sor: a gyártó a nagy rajtra már biztos, hogy legalább kétféle H55-ös alaplappal készül.

Információk a Foxconn H55-ös alaplapjairól

A 32 nm-es csíkszélességgel készülő Core i3-as és Core i5-ös processzorok hivatalos startjáig már csak pár nap van hátra és a termékek forgalomba kerülésére sem kell már túl sokat várnunk. Az alaplapgyártók lázasan készülnek a nagy eseményre: közülük már többen is bemutatták kínálatukban szereplő H55-ös és H57-es alaplapjaikat. Most a Foxconn-on a sor: a gyártó a nagy rajtra már biztos, hogy legalább kétféle H55-ös alaplappal készül.

Az új termékek a nagy többséghez hasonlóan Micro-ATX formátumra épülnek, a jövevények a H55MX-S és H55MXV típusjelzéseket viselik. Mindkét alaplap a H55-ös lapkakészletre alapoz és mindketten támogatják a 45 nm-es, valamint 32 nm-es csíkszélességgel készülő LGA-1156-os foglalatba illeszkedő processzorokat. Az alaplapokon két darab DDR3-as memóriafoglalatot helyezett el a gyártó, amelyekbe DDR3-1333 MHz-es modulokat pakolhatunk. A bővítőhelyek között egy PCI Express x16-os, egy PCI Express x1-es és két darab hagyományos PCI slotot találunk. Az alaplapon ezek mellett Gigabites Ethernet vezérlő, hat darab SATA 3 Gbps-os csatlakozó, valamint beépített audió vezérlő is jelen van. A H55MXV esetében az integrált audió vezérlő egy hatcsatornás megoldás, míg a H55MX-S esetében már egy nyolccsatornás egység áll rendelkezésre.

Az alaplapok a FoxOne technológia támogatásával érkeznek, ami annyit tesz, hogy a mellékelt Windows-alapú segédprogram alkalmazásával egyszerű tuningra és ventilátor vezérlésre nyílik lehetőségünk, sőt, a rendszer különböző paramétereinek monitorozása sem jelent gondot (hőfokok, feszültségek). A H55MXV és H55MX-S modellek között nem csak az integrált audió vezérlő, hanem a hátlapi kivezetések tekintetében is vannak különbségek. A H55MXV modell csak egy DVI és egy D-Sub portot kínál a 32 nm-es Westmere processzorok beépített videó vezérlőjének kiaknázásához, ezzel szemben a H55MX-S változaton a DVI mellett egy HDMI port is rendelkezésre áll. További különbség, hogy a H55MX-S csak egyetlen PS/2-es csatlakozót tartalmaz, amely alatt a második port helyett két darab USB 2.0-s csatlakozó foglal helyet, így ennél az alaplapnál USB-s egérről érdemes gondoskodni, ha nem akarunk kellemetlen meglepetésben részesülni.

Az újdonságok a jövő hónap folyamán kerülhetnek az üzletek polcaira, ajánlott végfelhasználói áruk egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward