Infók az Nvidia Mobil DX10-es GPU-iról

Infók az Nvidia Mobil DX10-es GPU-iról

Az Nvidia hamarosan új videó vezérlőket dob piacra a mobil szegmens, azaz a notebookok számára. A vállalat újdonságai DirectX 10-es támogatással érkeznek, a jövevények GeForce 9300M és GeForce 9500M típusjelzéssel kerülnek forgalomba rövid időn belül.

Az új, 9-es sorozatú mobil videokártyák közül a GeForce 9500M GS 32 stream processzorral lesz felszerelve, az egységek 950 Mhz-es órajelen fognak üzemelni. A GPU órajele 475 MHz-es lesz, a kártya 512 MB GDDR2-es vagy GDDR3-as memóriát hordoz magán (típustól függően), amely 700 MHz-es órajellel rendelkezik majd, a kártya memória interfésze 128 bites lesz, ez az egység lesz az erősebb a két újdonság közül.

A GeForce 9300M már szerényebb specifikációkkal bír: a kártya GPU-ja mindössze 16 darab shader egységgel lesz ellátva, ezek az egységek 800 MHz-es órajelen fognak üzemelni. A kártyán található memóriák órajele 600 MHz lesz, míg a GPU 400 MHz-en ketyeg majd. Ennél a kártyánál is lesznek GDDR3-as és GDDR2-es memóriával felvértezett változatok, mint a 9500M esetében, a GDDR2-es ramokat a költséghatékonyság miatt alkalmazzák még mindig. A GPU és a 256 MB-nyi memória között egy mindössze 64-bites memória interfész teljesít szolgálatot.

A gyártók közül az ASUS kínálatában az U3Sg és az M51Sn típusjelzéssel ellátott modellek kapnak majd elsőként GeForce 9-es sorozatú mobil videó vezérlőket. Érdekesség, hogy az ASUS legújabb Lamborghini sorozatú noteszgépe, a VX3-as modell szintén Nvidia GeForce 9300M 256 MB-os videó vezérlővel lett nemrégiben bejelentve.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward