Infók az AMD Griffin mobil processzorairól

Infók az AMD Griffin mobil processzorairól

A ComputerBase jóvoltából néhány információt tudhatunk meg az AMD új notebook processzorairól, amelyek Griffin magra épülnek. Az újdonságok a vállalat legfrissebb, Puma névre keresztelt platformjában kaphatnak helyet. Az értesülések egyelőre 4 különböző processzorról szólnak, ezek között Turion 64 Ultra és kétmagos Turion 64 modell egyaránt jelen van.

A Turion 64 Ultra és Turion 64 processzorok 2 MB-os, illetve 1 MB-os másodszintű gyorsítótárral rendelkeznek, az egységek mindegyike 800 MHz-es FSB-vel rendelkezik, a processzorok órajele pedig a 2 és a 2,4 GHz közötti tartományban foglal helyet. A processzorok fogyasztása 32W és 35W között helyezkedik el. A listán egy egymagos Athlon 64-es processzor is található, amely 1 MB másodszintű gyorsítótárral, DDR2-667 MHz-es memóriatámogatással és 1,9 GHz-es órajellel rendelkezik, az újdonság TDP-je 31W.

A kínálatban egy Sable kódnévvel ellátott egymagos Sempron processzort is találunk, ez az egység 512 KB-os másodszintű gyorsítótárat tartalmaz, a TDP-je 25W-os, míg a processzor órajele 2 GHz. A Sable kódnév tulajdonképpen a Griffin processzorok alsókategóriás modelljeit takarja majd.

Az új processzoroknak helyet adó új platform, vagyis az AMD Puma megoldása RS780-as mobil lapkakészletre fog épülni, a rendszer HD3200-as integrált videó vezérlővel lesz ellátva, amely rendelkezik majd DirectX 10-es és UVD (Unified Video Decoder) támogatással is. Az RS780-as lapkakészletet a gyártó felvértezi a PowerXpress technológiával is, ennek köszönhetően a lapkakészlet az aktuális felhasználásnak megfelelően képes lesz az integrált és a dedikált videó vezérlő között váltogatni, így jelentősen kíméli majd az akkumulátort. A lapkakészlet PCI Express 2.0-ás csatolófelülettel és HyperTransport 3.0-ás támogatással egyaránt el lesz látva.

A Puma platformra épülő, Griffin processzorral ellátott noteszgépek várhatóan az idei év második negyedévének végétől kezdve lesznek elérhetőek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward