Így néz majd ki a referencia Geforce GTX 480?

A Fermi-alapú GeForce GTX 400-as család tagjaival kapcsolatban egyre több információ lát napvilágot. Azt tegnap tudhattuk meg, hogy a csúcskártyának minősülő GeForce GTX 480 a korábbi állításokkal ellentétben nem 512 darab, hanem csak 480 darab CUDA maggal, azaz klasszikus értelemben vet stream processzorral rendelkezik majd. A stream processzorok közül valószínűleg azért tiltott le az Nvidia egy tömbnyit, hogy így a kártya TDP-jét leszoríthassa, illetve a kihozatali arányt megfelelő szinten tudja tartan, ami egy ilyen complex GPU esetében amúgy sem egy egyszerű feladat, gondoljunk csak a sorozatos csúszásokra.

Így néz majd ki a referencia Geforce GTX 480?

A Fermi-alapú GeForce GTX 400-as család tagjaival kapcsolatban egyre több információ lát napvilágot. Azt tegnap tudhattuk meg, hogy a csúcskártyának minősülő GeForce GTX 480 a korábbi állításokkal ellentétben nem 512, hanem csak 480 CUDA maggal, azaz klasszikus értelemben vett stream processzorral rendelkezik majd. A stream processzorok közül valószínűleg azért tiltott le az Nvidia egy tömbnyit, hogy így a kártya TDP-jét leszoríthassa, illetve a kihozatali arányt megfelelő szinten tudja tartani, ami egy ilyen complex GPU esetében amúgy sem egy egyszerű feladat, gondoljunk csak a sorozatos csúszásokra.

Most a GeForce GTX 480-as model referencia felépítésével kapcsolatban szivárgott ki egy kivatalos képkocka, amelynek segítségével a kártya főbb fizikai specifikációiról képet kaphatunk. A tegnapi hírből ugyan már világos lehet, de azért megismételjük, hogy a jelenlegi információk szerint a GeForce GTX 480-as model 384 bites memória interfésszel és 1536 MB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriával érkezik, míg GTX 470-es társánál már “csak” 320-bites adatsín és 1280 MB-nyi GDDR5-ös típusú VRAM lesz jelen. A GTX 480-as model 300W alatti, egészen pontosan 295W-os TDP mellett üzemel majd, GTX 470-es társa pedig 225W-os TDP-vel büszkélkedik. A referencia GTX 480-as modelleken egy kétslotos, három 8 mm-es átmérőjű hőcsővel ellátott hűtő lesz jelen, amelyen szokás szerint egyetlen ventilator kap helyet. A kártya stabil tápellátásához két PCI Express tápcsatlakozóra (egy hat- és egy nyolctűsre) van szükség, de ha a tuningolt változatok is piacra kerülnek, akkor azokhoz jó eséllyel két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozót kell majd alkalmazni.

Az Nvidia DirectX 11-es újdonsága háromutas SLI támogatással érkezik, video kimenetek tekintetében pedig egy mini HDMI és két dual-link DVI porttal szereli fel a gyártó. A kártya a felsőkategóriás megoldásokhoz hasonlóan 10,5 hüvelykes, azaz 26,67 cm hosszú nyomtatott áramköri lapra épül, vagyis nem lesz hosszabb a GeForce GTX 280-as modellnél. Az újdonságok GPU- és memória órajeleivel kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek, de ezek az információk március 26-án úgyis kiderülnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward