Igen népszerűek az AMD mobil videokártyái

Az AMD-nél már egy ideje folyik a lázas készülődés, hogy a cég hamarosan elmondhassa: ők dobták piacra az első DX 11-es támogatással ellátott videokártyákat. Az elsőség ténye inkább presztízs értékű, ugyanis egyelőre csak kis mennyiségben lesznek jelen a piacon DX11-es játékok, sőt, a Windows 7, amely a DX11-es támogatás alapjául szolgál, hivatalosan majd csak október 22-én jelenik meg, így addig a DX11-es kártyáknak vásárlói szemmel nézve sok értelmük nincs. Az Evergreen kódnévvel ellátott termékek QuakeCon-on zajló bemutatója mellett egyéb fontos esemény is történt a vállalat háza táján, most erről ejtünk néhány szót.

Igen népszerűek az AMD mobil videokártyái

Az AMD-nél már egy ideje folyik a lázas készülődés, hogy a cég hamarosan elmondhassa: ők dobták piacra az első DX 11-es támogatással ellátott videokártyákat. Az elsőség ténye inkább presztízs értékű, ugyanis egyelőre csak kis mennyiségben lesznek jelen a piacon DX11-es játékok, sőt, a Windows 7, amely a DX11-es támogatás alapjául szolgál, hivatalosan majd csak október 22-én jelenik meg. Az Evergreen kódnévvel ellátott termékek QuakeCon-on zajló bemutatója mellett egyéb fontos esemény is történt a vállalat háza táján, most erről ejtünk néhány szót.

Az AMD a legfrissebb elemzések szerint a notebook videokártyák piacán a második negyedév folyamán egészen figyelemre méltó részesedést ért el: a cég a diszkrét grafikus vezérlők szegmensének 53%-át uralta. A Jon Peddie Research munkatársai szerint az eredmény alakulásában fontos szerepet játszott az is, hogy az eladási mutatók az első és a második negyedév között 87,27%-os mértékben növekedtek. A cégnél érthető módon rendkívül büszkék az eredményre.

Ha a teljes videó vezérlő piacot nézzük, beleértve az integrált videó vezérlőket is, akkor a második negyedéves kép alapján azt láthatjuk, hogy az Intel még mindig magabiztosan uralja a grafikus szegmens 51,2%-át, ezzel szemben a második helyezett Nvidia csak 29,2%-os részesedést tudhat magáénak. Az AMD a teljes piacot tekintve 18,4%-os részesedéssel bír, ami a notebook videokártyák esetében elért 53%-os eredményhez képest még elég alacsony.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward