Idén eltűnik a 8,9 hüvelykes Eee PC a piacról

Az ASUS netbook termékpalettája hamarosan átalakul, ugyanis a gyártó kisebb változásokat tervez az Eee PC kínálat esetében. A rendkívül nagy népszerűségnek örvendő kicsi, olcsó és könnyű, 8,9 hüvelykes kijelzővel ellátott Eee PC modellek napjai a legfrissebb hírek szerint meg vannak számlálva. A DigiTimes az Asus ázsiai elnökétől, Benson Lin-től szerezte be az információkat, aki kijelentette, hogy az idei év folyamán eltűnnek a kínálatból a komplett, 8,9 hüvelykes kijelzővel ellátott Eee PC sorozat tagjai.

Idén eltűnik a 8,9 hüvelykes Eee PC a piacról

Az ASUS netbook termékpalettája hamarosan átalakul, ugyanis a gyártó kisebb változásokat tervez az Eee PC kínálat esetében. A rendkívül nagy népszerűségnek örvendő kicsi, olcsó és könnyű, 8,9 hüvelykes kijelzővel ellátott Eee PC modellek napjai a legfrissebb hírek szerint meg vannak számlálva. A DigiTimes az Asus ázsiai elnökétől, Benson Lin-től szerezte be az információkat, aki kijelentette, hogy az idei év folyamán eltűnik a kínálatból az összes 8,9 hüvelykes kijelzővel ellátott Eee PC.

Hogy miért van szükség erre a meglehetősen furcsa lépésre? Nagyon egyszerű, úgy néz ki, hogy mára már a 10 hüvelykes kijelzővel ellátott termékek a legnépszerűbbek. Az ASUS szakemberei szerint az idei év folyamán a noteboook szállításainak 95%-át fogják kitenni a 10 hüvelykes kijelzővel felszerelt termékek, míg a fennmaradó 5%-ot a telekommunikációs piac számára készített 7 hüvelykes netbookok alkotják majd.

A 10 hüvelykes Eee PC-k hatalmas népszerűsége egyáltalán nem újdonság. Korábbi internetes szavazások alkalmával, amikor a felhasználókat kedvenc netbookjaikról kérdezték, akkor a válaszadók 18%-a jelölte meg az Eee PC 1000H-s modellt, míg a megkérdezettek közül mindössze 5% nyilatkozta azt, hogy az Eee PC 901 a kedvence. Jelenleg a 10 hüvelykes Eee PC kínálat 349,99 dolláros árról indul a Newegg kínálatában, a 8,9 hüvelykes változatok választásával pedig alig 50 dollárt lehet megspórolni. Mindkét rendszer kijelzője 1024x600 pixeles natív felbontás mellett üzemel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward