Holnap jelenik meg a 3DMark Vantage

A nemrégiben megjelent pletyka szintű információk még arról számoltak be, hogy a Futuremark legfrissebb tesztprogramja, azaz a várva várt 3Dmark Vantage április 22-én indul hódító útjára. Az akkori híresztelések alaptalannak bizonyultak, ám most már egyre több forrásból hallhatjuk a legújabb információkat, amelyek április 28-ára várják a kizárólag Windows Vista operációsrendszeren futó teljesítmény mérő alkalmazást. A Futuremark hivatalos weboldalán szereplő számlálónak köszönhetően most már biztos, hogy a jelenlegi időpont a végleges megjelenési dátumot takarja.

Holnap jelenik meg a 3DMark Vantage

A nemrégiben megjelent pletyka szintű információk még arról számoltak be, hogy a Futuremark legfrissebb tesztprogramja, azaz a várva várt 3Dmark Vantage április 22-én indul hódító útjára. Az akkori híresztelések alaptalannak bizonyultak, ám most már egyre több forrásból hallhatjuk a legújabb pletykákat, amelyek április 28-ára várják a kizárólag Windows Vista operációsrendszeren futó teljesítmény mérő alkalmazást. A Futuremark hivatalos weboldalán szereplő számlálónak köszönhetően most már biztos, hogy a jelenlegi időpont a végleges megjelenési dátumot takarja.

Már korábban is említettük a tényt, amely szerint a 3DMark Vantage DirectX 10-es támogatással érkezik, így csak Windows Vista és egy DirectX10-es videokártya vagy videó vezérlő társaságában lesz hajlandó elindulni. A tavalyi év folyamán az egyik fejlesztő blogjában olvashattuk a meglepő véleményt, amely azt magyarázza, hogy miért kizárólag DirectX 10-es támogatással vértezik fel az új tesztprogramot:

"Úgy gondolom, hogy mi és világ egy része már készen állunk arra, hogy belépjünk a következő generációba." mondta Nick Renqvist.

A 3DMark 03, 3Dmark 05 és 3DMark 06-os változatok eddig DircetX9-es támogatással álltak a felhasználók rendelkezésére, ám a 3DMark Vantage már valóban az új generációra, vagyis a DirectX 10-re alapoz. Az alkalmazással kapcsolatban számos kép és néhány kisebb videó is elérhető a Futuremark hivatalos weboldalán keresztül, valamint megtekinthetőek az alkalmazás minimális- és ajánlott rendszerkövetelményei is, amelyek hogy egyszerűbb legyen az alábbiakban is olvashatóak:

Minimális rendszerkövetelmény:

Processzor: x86/x64 egymagos processzor SSE2 támogatással. Teljesítményét tekintve Intel Pentium D 3.2GHz-hez hasonló vagy jobb.

Videokártya: D3D10/SM4.0 támogatással rendelkező videó vezérlő, 256 MB memóriával

Rendszermemória: 1024 MB

Szabad hely: 2 GB

Operációsrendszer: Windows Vista (szerver változatok kivételével)

Ajánlott rendszer:

Processzor: Intel Core 2 Duo E6600 vagy hasonló teljesítményű AMD processzor

Videokártya: D3D10/SM4.0 támogatással rendelkező videó vezérlő, 512 MB memóriával

Rendszermemória: 2048 MB

Szabad hely: 2GB

Operációsrendszer: Windows Vista (szerver változatok kivételével)

Most már csak egy nap, és meglátjuk, hogy mire is képesek a konfigurációk az új tesztprogram megmérettetéseiben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward