Hivatalosan is tábla PC-t készít az ASUS

Az Apple sokat emlegetett table PC-je a tegnapi nap folyamán végre hivatalosan is megjelent, de a szerkezetet iSlate helyett iPad névre keresztelte az Apple, úgyhogy a névvel kapcsolatos pletykák végig el voltak tévedve. A készülék fogadtatása egyelőre felemás: egyeseknek tetszik, míg mások nem látnak mast benne, mint egy felhízlalt iPod Touch-ot.

Hivatalosan is tábla PC-t készít az ASUS

Az Apple sokat emlegetett táblája a tegnapi nap folyamán végre hivatalosan is megjelent, de a szerkezetet iSlate helyett iPad névre keresztelte az Apple, úgyhogy a névvel kapcsolatos pletykák végig el voltak tévedve. A készülék fogadtatása egyelőre felemás: egyeseknek tetszik, míg mások nem látnak mast benne, mint egy felhízlalt iPod Touch-ot.

Ezzel egy időben más gyártók is játszanak azzal a gondolattal, hogy be kéne lépni a táblák piacára. A TechRadar munkatársai első kézből szereztek információt az ASUS jelenleg is készülő Eee családba tartozó tábla PC-jéről, amelynek létezését immáron hivatalosan is elismerték a cég illetékesei. Sejtelmesen egyelőre csak annyit árultak el a készülékről, hogy egy ARM processzor kap majd helyet benne és felvértezik 3G támogatással is, ami ebben a szegmensben igen fontos tulajdonság. Az újdonság az Apple iPad-jához hasonlóan képes lesz videók lejátszására, illetve különböző tartalmak megjelenítésére, méghozzá igen innovatív felhasználói kezelőfelület alkalmazása mellett. A gyártónál elismerték, hogy a tartalom megjelenítés és a felhasználói kezelőfelület tulajdonképpen a készülék sikerének a kulcsa: annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a termékből, tanulmányozták az emberek ezzekkel kapcsolatos igényeit is. Az ASUS elismerte, hogy az Apple iPhone-ja is pontosan ezért sikeres: igazán innovatív és látványos felhasználói kezelőfelülete van, amely rabul ejti a felhasználókat, ezzel együtt az általa kínált telefonálási élmény mégsem kimagasló.

Eric Chen a termék várható specifikációiról, áráról és megjelenéséről nem szolgált információkkal. A korábbi, egyelőre csak pletyka szintű információk szerint az ASU Eee Pad-ja az Nvidia Tegra SoC megoldására fog épülni, annak is a sokkal ütőképesebb második generációját használja majd. A készülék megjelenéséről a jól értesült ipari források mindössze annyit árultak el, hogy várhatóan júniusban esedékes, a termék árát pedig 500 dollár körüli összegre saccolják.

Mivel a termék ARM processzorral érkezik, amely X86-os architektúrára írt szoftverekkel nem boldogul, jó esély van rá, hogy a készüléken a Google Android operációs rendszere kap majd helyet, természetesen az ASUS ízlésvilágának megfelelő felhasználói kezelőfelülettel, amely akár még az iPhone kezelőfelületével is felveheti a versenyt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward