Hivatalosan is itt a Radeon HD 4890

Ahogy azt már korábban is várhattuk, ma végre hivatalosan is megjelent az AMD legfrissebb csúcskártyája, a Radeon HD 4890-es modell. Sokáig úgy tűnt, hogy a terméket a gyártó április 6-án mutatja majd be, ám a cégnél gondoltak egyet, és négy nappal előrébb hozták a kártya megjelenését, ugyanis abban reménykedtek, hogy a GeForce GTX 275-ös Nvidia újdonsággal szemebn így négy nap előnyhöz juthatnak. A terv nem jött be, mivel az Nvidia is előrébb hozta az újdonság startját, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a GTX 275 rajtja csak formális, ugyanis a kártyák a megjelenés pillanatában nem lesznek kaphatóak.

Hivatalosan is itt a Radeon HD 4890

Ahogy azt már korábban is várhattuk, ma végre hivatalosan is megjelent az AMD legfrissebb csúcskártyája, a Radeon HD 4890-es modell. Sokáig úgy tűnt, hogy a terméket a gyártó április 6-án mutatja majd be, ám a cégnél gondoltak egyet, és négy nappal előrébb hozták a kártya megjelenését, ugyanis abban reménykedtek, hogy a GeForce GTX 275-ös Nvidia újdonsággal szemben így négy nap előnyhöz juthatnak. A terv nem jött be, mivel az Nvidia is előrébb hozta az újdonság startját, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a GTX 275 rajtja csak formális, ugyanis a kártyák a megjelenés pillanatában nem lesznek kaphatóak (hivatalosan 14-én rajtolnak a boltokban).

Visszatérve a Radeon HD 4890-es modellhez, a specifikációk a következőképpen alakulnak: a termék egy 55 nm-es csíkszélességgel készülő RV790-es GPU-va bír, amely összesen 800 stream processzorral és 1,36 TeraFLOPS-os maximális számítási teljesítménnyel büszkélkedik. A kártya DirectX 10.1-es, OpenGL 3.0-s és CrossfireX és ATI Steam  támogatásokkal egyaránt el van látva. Ezen kívül tartalmazza az Unified Video Decoder megoldás második verzióját is. Az újdonság GPU-ja 850 MHz-em üzemel, az 1 GB-nyi GDDR5-ös memória pedig 3900 MHz-en ketyeg, a memória interfész 256 bites. A referencia modell kétslotos hűtéssel és két darab hat tűs PCI Express tápcsatlakozóval van felszerelve.

Az AMD újdonsága 249 dolláros ajánlott végfelhasználói árral kerül a boltok polcaira, a termék a különböző neves AMD partnerek kínálatában már megtalálható: az Asus, Club 3D, Diamond Multimedia, Force3D, Gecube, Gigabyte, HIS, Jetway, MSI, Palit Multimedia, PowerColor, Sapphire, VisionTek és az XFX is rendelkezik saját HD4890-es termék(ek)kel. Összességében elmondhatjuk, hogy az utóbbi napokban és hetekben megjelent pletykák igaznak bizonyulta a kártyával kapcsolatban, azaz mind a specifikációk, mind pedig az ajánlott végfelhasználói árat eltalálták a források.

[bold]Az MSI Radeon HD 4890-esei

[/bold]

Az MSI rögtön két különböző Radeon HD 4890-es modellel száll harcba a piacon: aze egyik termék az R4890-T2D1G, míg a másik azR4890-T2D1G OC tpíusjelzést viseli. A két újdonságban közös, hogy mindketten az "új" RV790-es GPU-ra épülnek, valamint DirectX 10.1-es és CrossfireX támogatásokkal rendelkeznek. A kártyákon mindkét esetben 1 GB-nyi GDDR5-ös memória van jelen, amely 256 bites memória interfész segítségével kapcsolódik a GPU-hoz.

A két friss Radeon HD 4890-es modell között mindössze órajelben van különbség: az R4890-T2D1G verzió referencia órajeleken üzemel, azaz a GPU 850 MHz-en, míg a memória chipek 3900 MHz-en ketyegnek, míg az R4890-T2D1G OC változat esetében egy picivel megemelte a gyártó az órajeleket, így a GPU 880 MHz-en, a memória pedig 3996 MHz-en működik. A termékek várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a vállalat, de az sejthető, hogy a referencia órajeleken működő verzió 240-250 dollárba, míg a tuningolt termék 270-280 dollárba fog kerülni.

A kártyáról pár napon belül nálunk is lehet majd olvasni, már izzasztjuk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward