Hiány lesz a Fermi alapú GeForce-okból

Az Nvidia Fermi architektúrára épülő GeForce újdonságai már régóta a pletykák kereszttüzébe vannak, ám a termékekről mindezidáig túl sok információ nem derült ki. Sokan várták, hogy az Nvidia majd a CES alkalmával végre leránthatja a leplet újdonságairól és egy formális start keretein belül végre akár hódító útjukra is küldheti őket. Ez sajnos nem történt meg: a gyártó bemutatója tulajdonképpen annyiban ki is merült, hogy kiállítottak egy egykártyás, illetve egy háromkártyás GF100-as egységekből álló rendszert, de hivatalos bejelentésre sajnos nem került sor. No de majd a március első felében esedékes CeBIT alkalmával...

Hiány lesz a Fermi alapú GeForce-okból

Galéria megnyitása
Az Nvidia Fermi architektúrára épülő GeForce újdonságai már régóta a pletykák kereszttüzébe vannak, ám a termékekről mindezidáig túl sok információ nem derült ki. Sokan várták, hogy az Nvidia majd a CES alkalmával végre lerántja a leplet újdonságairól és egy formális start keretein belül el id indítja őket, de ez nem történt meg. A gyártó bemutatója tulajdonképpen annyiban ki is merült, hogy kiállítottak egy egykártyás, illetve egy háromkártyás GF100-as egységekből álló rendszert, de hivatalos bejelentésre sajnos nem került sor (ahogy a VGA-kat sem engedték piszkálgatni, így sajnos nem lettünk okosabbak még teljesítmény terén sem).

A külföldi források most újabb információmorzsákat szereztek be az Nvidia friss videokártyáival kapcsolatban. A gyártó egyik partnere megerősítette, hogy a Fermi alapú videokártyák sorozatgyártása február harmadik hetében kezdődhet csak meg, a termékek pedig legkorábban is csak március közepén kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, akkor is csak igen-igen kis mennyiségben, azaz kvázi hiány lesz belőlük.

Update: a forrás hibás volt és félreértelmezhető, a hír maradéka úgy korrekt, hogy az nVidia szeretne az RV870-nél magasabb kihozatali arányt elérni (ami úgy 40% környékén van most), de ahogy utánanéztünk csak annyi biztos, hogy még a közelében sem járnak ennek (de nem 4%-on állnak). Igazából a másfélszer akkora chippel és a jelenlegi gyártósorokkal érdekes lenne ha sikerülne nekik, de mindent a versenyért, mi nem lennénk semmi jónak elrontója. Ha nem lennének problémák a gyártással már menne a sorozatgyártás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap