Hiány lesz a Fermi alapú GeForce-okból

Az Nvidia Fermi architektúrára épülő GeForce újdonságai már régóta a pletykák kereszttüzébe vannak, ám a termékekről mindezidáig túl sok információ nem derült ki. Sokan várták, hogy az Nvidia majd a CES alkalmával végre leránthatja a leplet újdonságairól és egy formális start keretein belül végre akár hódító útjukra is küldheti őket. Ez sajnos nem történt meg: a gyártó bemutatója tulajdonképpen annyiban ki is merült, hogy kiállítottak egy egykártyás, illetve egy háromkártyás GF100-as egységekből álló rendszert, de hivatalos bejelentésre sajnos nem került sor. No de majd a március első felében esedékes CeBIT alkalmával...

Hiány lesz a Fermi alapú GeForce-okból

Az Nvidia Fermi architektúrára épülő GeForce újdonságai már régóta a pletykák kereszttüzébe vannak, ám a termékekről mindezidáig túl sok információ nem derült ki. Sokan várták, hogy az Nvidia majd a CES alkalmával végre lerántja a leplet újdonságairól és egy formális start keretein belül el id indítja őket, de ez nem történt meg. A gyártó bemutatója tulajdonképpen annyiban ki is merült, hogy kiállítottak egy egykártyás, illetve egy háromkártyás GF100-as egységekből álló rendszert, de hivatalos bejelentésre sajnos nem került sor (ahogy a VGA-kat sem engedték piszkálgatni, így sajnos nem lettünk okosabbak még teljesítmény terén sem).

A külföldi források most újabb információmorzsákat szereztek be az Nvidia friss videokártyáival kapcsolatban. A gyártó egyik partnere megerősítette, hogy a Fermi alapú videokártyák sorozatgyártása február harmadik hetében kezdődhet csak meg, a termékek pedig legkorábban is csak március közepén kerülhetnek kereskedelmi forgalomba, akkor is csak igen-igen kis mennyiségben, azaz kvázi hiány lesz belőlük.

Update: a forrás hibás volt és félreértelmezhető, a hír maradéka úgy korrekt, hogy az nVidia szeretne az RV870-nél magasabb kihozatali arányt elérni (ami úgy 40% környékén van most), de ahogy utánanéztünk csak annyi biztos, hogy még a közelében sem járnak ennek (de nem 4%-on állnak). Igazából a másfélszer akkora chippel és a jelenlegi gyártósorokkal érdekes lenne ha sikerülne nekik, de mindent a versenyért, mi nem lennénk semmi jónak elrontója. Ha nem lennének problémák a gyártással már menne a sorozatgyártás.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward