Heteken belül javul a HD 5000-esek elérhetősége

Az AMD a DirectX 11-es videokártyák piacán ugyan elsőként mutatta be saját megoldásait, amelyek azóta is egyeduralkodók, mivel az Nvidia DirectX 11-es termékei még sehol sincsenek, ám ennek ellenére pii üröm vegyül az AMD örömébe: a TSMC sorozatos gyengélkedései miatt szinte hiánycikknek számítanak a piacon a Radeon HD 5000-es sorozatú videó vezérlők, közülük is főleg a Radeon HD 5850-es modellt nehéz beszerezni. Az AMD illetékesei az elmúlt hetek folyamán már biztosították róla a közvéleményt, hogy a termelés és a szállítás hamarosan helyreállhat, sőt, a TSMC is ígérte, hogy rövidesen megoldódnak a 40 nm-es gyártósorral kapcsolatos nehézségek.

Heteken belül javul a HD 5000-esek elérhetősége

A TSMC sorozatos gyengélkedései miatt szinte hiánycikknek számítanak a piacon a Radeon HD 5000-es sorozatú videó vezérlők, közülük is főleg a Radeon HD 5850-es modellt nehéz beszerezni. Az AMD illetékesei az elmúlt hetek folyamán már biztosították róla a közvéleményt, hogy a termelés és a szállítás hamarosan helyreállhat, sőt, a TSMC is ígérte, hogy rövidesen megoldódnak a 40 nm-es gyártósorral kapcsolatos nehézségek.

A sok-sok ígéret óta eltelt pár hét, és még mindig az látszik, hogy a termelés nem zökkenőmentes: a hiány nyomon követhető a piacon. Az AMD egyik képviselője, Chris Hook most ismét arról számolt be, hogy a fent említett kártyák gyártása most már tényleg helyreállni látszik, így hamarosan elegendő mennyiségben tudják szállítani a HD 5000-es család tagjait. Mr. Hook nyilatkozatában elmondta, hogy eddig már többszázezer DirectX 11-es támogatással ellátott kártyát szállítottak le. Ígérete szerint december folyamán a termelés magasabb szintre lép, így a nagy karácsonyi roham alkalmával több kártya kerülhet piacra, mint eddig.

A Radeon HD 5700-as és 5800-as videokártyákból tehát heteken belül több készülhet, azaz aki ilyen kártyákra pályázik, reménykedhet benne, hogy karácsony előtt még zökkenőmentesen sikerülhet majd beszerezni a kiszemelt példányt. A termelés helyreállása több okból is jól jön: egyrészt a karácsonyi roham feltornázza majd a kártyák iránti igényeket, másrészt újabb modell, a Radeon HD 5970 elérhetőségéről is gondoskodnia kell majd az AMD-nek. Ez utóbbi kártyából azért túlzottan sokra valószínűleg nem lesz igény, de tény, hogy a szűkös termelés okozta hiányt ez a kártya is tovább ronthajta.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward