Hét új AMD 780-as alaplap az MSI kínálatában

Az AMD B3-as revízióval rendelkező Phenom processzorainak megjelenése után pár héttel új alaplapokkal jelentkezik az MSI, amelyek egytől-egyig az AMD 780-as, integrált videóvezérlővel ellátott lapkakészletére épülnek. Az új alaplapok között jelen vannak a K9A2GM-FIH, K9A2GM-FIH-S, és K9A2VM-FIH típusjelzéssel rendelkező modellek, amelyek mindegyike fel van vértezve HDMI kimenettel, és amelyek közül mindegyik tartalmaz kettő darab FireWire portot is.

Hét új AMD 780-as alaplap az MSI kínálatában

Az AMD B3-as revízióval rendelkező Phenom processzorainak megjelenése után pár héttel új alaplapokkal jelentkezik az MSI, amelyek egytől-egyig az AMD 780-as, integrált videó vezérlővel ellátott lapkakészletére épülnek. Az új alaplapok között jelen vannak a K9A2GM-FIH, K9A2GM-FIH-S, és K9A2VM-FIH típusjelzéssel rendelkező modellek, amelyek mindegyike fel van vértezve HDMI kimenettel, és amelyek közül mindegyik tartalmaz kettő darab FireWire portot is.

Azok a modellek, amelyek típusjelzésében a GM betűpáros foglal helyet, AMD 780G lapkakészlettel vannak felvértezve, amely Radeon HD 3200-as integrált videó vezérlőt tartalmaz. Ezzel ellentétben a K9A2VM-FIH típusjelzéssel ellátott modell már AMD 780V lapkakészletre épül, így ez a modell Radeon HD 3100-as integrált videó vezérlővel büszkélkedik. A kínálatban az alsóbb lépcsőfokok felé haladva, találkozunk a K9A2GM-FD és K9A2VM-FD típusjelzéssel ellátott modellekkel, amelyek nagyrészt megegyeznek az előbbiekben említett K9A2GM-FIH és K9A2VM-FIH modellekkel, ám a termékek között van egy lényeges különbség: a két alaplapon (K9A2GM-FD és K9A2VM-FD) a HDMI kimenet helyett már "csak" egy DVI portot találnak a vásárlók.

Végül, de nem utolsó sorban, a gyártó belépő szintű AMD 780-as alaplapokat is kínál. A két újdonság közül a K9A2GM-F V2-es modell 780G lapkakészlettel van felvértezve, míg a K9A2VM-F V2 alaplapon AMD 780V lapkakészletet találunk. A két utóbbi alaplap már sem DVI, sem HDMI csatlakozóval nem rendelkezik, mindössze egyetlen VGA kimenetet helyezet el rajtuk a gyártó. Mivel belépő szintű megoldásokról van szó, így sajnos a FireWire portról is le kell mondanunk.

Mind a hét alaplap microATX formátummal rendelkezik, valamint mindegyikük fel van vértezve HyperTransport 3.0-ás, DDR2-1066-os és PCI Express 2.0-ás támogatással. Az egységek gond nélkül megbirkóznak az AMD Phenom proceszoraival is. Mindegyik alaplap rendelkezik hybrid Crossfire támogatással. A 780G lapkakészlet Radeon HD 3200-as videó vezérlője tartalmazza az ATI UVD (Universal Video Decoder) motorját, amelynek köszönhetően a H.264-es videók dekódolását az integrált videó vezérlő végzi.

Az újdonságok várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward