Hárommagos B3-as Phenomok, távozó munkatársak

Az AMD két héten belül megkezdi az új, B3-as revízóval ellátott hárommagos Phenom processzorok szállítását, ha minden a terveknek megfelelően halad. A hárommagos, B2-es revízióval készülő Phenom 8400-as és Phenom 8600-as egységeket már egy ideje szállítja a gyártó az OEM partnerek számára, ám ezekben az egységekben még az emlékezetes címfordítási hibától szenvedő magok vannak jelen.

Hárommagos B3-as Phenomok, távozó munkatársak

Az AMD két héten belül megkezdi az új, B3-as revízióval ellátott hárommagos Phenom processzorok szállítását, ha minden a terveknek megfelelően halad. A hárommagos, B2-es revízióval készülő Phenom 8400-as és Phenom 8600-as egységeket már egy ideje szállítja a gyártó az OEM partnerek számára, ám ezekben az egységekben még az emlékezetes címfordítási hibától szenvedő magok vannak jelen.

A B2-es hárommagos Phenomok hamarosan el is tűnhetnek a piacról, helyüket a TLB hibától mentes, B3-as revízióval rendelkező 8x50-es X3-asok veszik át rövid időn belül. A források szerint a szállítások április 24-től indulnak meg, ezután nem sokkal várhatóan kiskereskedelmi forgalomban is viszontláthatjuk majd a K10-es, Toliman maggal felvértezett B3-as Phenom X3 processzorokat.

Az újdonságok Phenom 8450, Phenom 8650 és Phenom 8750 típusjelzéssel lesznek ellátva, az új processzorok sorrendben 2,1 GHz-es, 2,3 GHz-es és 2,4 Ghz-es órajelen üzemelnek majd. Mindhárom termék TDP-je 95W-os lesz, valamint mindhárom processzor 2 MB harmadszintű gyorsítótárral és HyperTransport 3.0-ás támogatással kerül forgalomba. Az egységek várható hazai kiskereskedelmi árával kapcsolatban egyelőre még nincsenek információk.

Az új, hárommagos B3-as processzorok megjelenésének hírén kívül egyéb, rendkívül érdekes információk is keringenek az AMD háza táján. Az AMD - mint arról korábban már beszámoltunk - az alkalmazotti létszám csökkentését tervezi, ennek keretein belül a különböző szegmensekben -a veszteséges CPU és a nyereséges VGA területről egyaránt - 10%-os leépítést tervez a gyártó. A tervezett létszámcsökkentések hírére az emberek egy része már "menekül": a vállalat Technológiai igazgatója, Phil Hester a napokban nyújtotta be felmondását. Phil Hester a vállalatnál rangidős alelnöki posztot is betöltött, Hester 2005-ben igazolt át az AMD-hez egy rendkívül hosszú IBM-es karrier után. Hester mindössze annyit mondott távozása kapcsán, hogy más lehetőségek után néz.

Az AMD az elmúlt idők folyamán sem állt valami jól, most azonban az elmúlt negyedéves veszteségek és a tervezett 10%-os létszámleépítés talán az eddigieknél is nagyobb problémákat okozhat a vállalat működésében. Hogy a vállalatnak sikerül-e a közeljövőben végre talpra állnia vagy esetleg még lejjebb csúszik azon a bizonyos lejtőn, hamarosan kiderül...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward