Hárommagos B3-as Phenomok, távozó munkatársak

Az AMD két héten belül megkezdi az új, B3-as revízóval ellátott hárommagos Phenom processzorok szállítását, ha minden a terveknek megfelelően halad. A hárommagos, B2-es revízióval készülő Phenom 8400-as és Phenom 8600-as egységeket már egy ideje szállítja a gyártó az OEM partnerek számára, ám ezekben az egységekben még az emlékezetes címfordítási hibától szenvedő magok vannak jelen.

Hárommagos B3-as Phenomok, távozó munkatársak

Az AMD két héten belül megkezdi az új, B3-as revízióval ellátott hárommagos Phenom processzorok szállítását, ha minden a terveknek megfelelően halad. A hárommagos, B2-es revízióval készülő Phenom 8400-as és Phenom 8600-as egységeket már egy ideje szállítja a gyártó az OEM partnerek számára, ám ezekben az egységekben még az emlékezetes címfordítási hibától szenvedő magok vannak jelen.

A B2-es hárommagos Phenomok hamarosan el is tűnhetnek a piacról, helyüket a TLB hibától mentes, B3-as revízióval rendelkező 8x50-es X3-asok veszik át rövid időn belül. A források szerint a szállítások április 24-től indulnak meg, ezután nem sokkal várhatóan kiskereskedelmi forgalomban is viszontláthatjuk majd a K10-es, Toliman maggal felvértezett B3-as Phenom X3 processzorokat.

Galéria megnyitása

Az újdonságok Phenom 8450, Phenom 8650 és Phenom 8750 típusjelzéssel lesznek ellátva, az új processzorok sorrendben 2,1 GHz-es, 2,3 GHz-es és 2,4 Ghz-es órajelen üzemelnek majd. Mindhárom termék TDP-je 95W-os lesz, valamint mindhárom processzor 2 MB harmadszintű gyorsítótárral és HyperTransport 3.0-ás támogatással kerül forgalomba. Az egységek várható hazai kiskereskedelmi árával kapcsolatban egyelőre még nincsenek információk.

Az új, hárommagos B3-as processzorok megjelenésének hírén kívül egyéb, rendkívül érdekes információk is keringenek az AMD háza táján. Az AMD - mint arról korábban már beszámoltunk - az alkalmazotti létszám csökkentését tervezi, ennek keretein belül a különböző szegmensekben -a veszteséges CPU és a nyereséges VGA területről egyaránt - 10%-os leépítést tervez a gyártó. A tervezett létszámcsökkentések hírére az emberek egy része már "menekül": a vállalat Technológiai igazgatója, Phil Hester a napokban nyújtotta be felmondását. Phil Hester a vállalatnál rangidős alelnöki posztot is betöltött, Hester 2005-ben igazolt át az AMD-hez egy rendkívül hosszú IBM-es karrier után. Hester mindössze annyit mondott távozása kapcsán, hogy más lehetőségek után néz.

Galéria megnyitása

Az AMD az elmúlt idők folyamán sem állt valami jól, most azonban az elmúlt negyedéves veszteségek és a tervezett 10%-os létszámleépítés talán az eddigieknél is nagyobb problémákat okozhat a vállalat működésében. Hogy a vállalatnak sikerül-e a közeljövőben végre talpra állnia vagy esetleg még lejjebb csúszik azon a bizonyos lejtőn, hamarosan kiderül...

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap