Háromféle K10-es Athlon érkezik a hónapban

Az AMD múlt hónapban kiszivárgott útitervének keretein belül találkozhattunk az Athlon X2 7000-es sorozatú processzorokkal, amelyek a legfrissebb értesülések szerint még ebben a hónapban megjelennek majd kereskedelmi forgalomban. Az egyik, Athlon X2 7750 Black Edition típusjelzéssel ellátott modell már néhány európai webáruház kínálatában feltűnt, e a másik két termékre sem kell már sokat várni.

Háromféle K10-es Athlon érkezik a hónapban

Az AMD múlt hónapban kiszivárgott útitervének keretein belül találkozhattunk az Athlon X2 7000-es sorozatú processzorokkal, amelyek a legfrissebb értesülések szerint még ebben a hónapban megjelennek majd kereskedelmi forgalomban. Az egyik, Athlon X2 7750 Black Edition típusjelzéssel ellátott modell már néhány európai webáruház kínálatában feltűnt, így valószínűleg a másik két termékre sem kell már sokat várni.

Az Athlon X2 7750-es modell az árlisták szerint két darab 2,7 GHz-es órajelen üzemelő maggal, 1 MB másodszintű gyorsítótárral (magonként 512 KB) és 2 MB harmadszintű gyorsítótárral érkezik. A processzor TDP-je 95W-os. A Black Edition név szorzózár-mentes kivitelt jelent, így a processzor szorzója nem csak lefelé, hanem felfelé is szabadon módosítható, így könnyebb a tuning. Az egyik francia webáruház, az LDLC kínálatában az Athlon X2 6000+ és az Athlon X2 7750 Black Edition egyaránt 90 euróba kerül, így az újdonság az Amerikai Egyesült Államokban várhatóan 80-90 dollár közötti áron lesz elérhető.

Az Athlon X2 7000-es sorozatban további két modell lesz jelen: az egyik termék Athlon X2 7550-es típusjelzéssel és 2,5 GHz-es órajellel, míg a másik Athlon X2 7450-es elnevezéssel és 2,4 GHz-es órajellel kerül a boltok polcaira. Mindkét termék azonos tulajdonságokkal bír cache és TDP tekintetében, mint az Athlon X2 7750 Black Edition, ám ez a két egység már nem lesz szorzózár-mentes. A processzorok árával kapcsolatban nincsenek információk, megjelenésükre viszont még a hónap vége előtt sor kerülhet. A harmadszintű gyorsítótár jelenléte és a viszonylag magas TDP egyébként arra enged következtetni, hogy a termékek tulajdonképpen Phenom processzorok, amelyeknél néhány magot letiltottak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward