Három részre bomlott az ASUS

Az ASUS az idei év januárjának első napjától kezdve három részre szakad: ezzel a gyártó a különböző területeket külön egységekkel kívánja ellátni, így viszont a Foxconnak idén minden eddiginél nagyobb lehetősége nyílik a világ legnagyobb alaplapgyártója cím elnyerésére.

Három részre bomlott az ASUS

Az ASUS az idei év januárjának első napjától kezdve három részre szakadt: ezzel a gyártó a különböző területeket külön egységekkel kívánja ellátni, így viszont a Foxconnak idén minden eddiginél nagyobb lehetősége nyílik a világ legnagyobb alaplapgyártója cím elnyerésére.

2008-tól az ASUS három különböző részre osztódik, minden rész különböző piaci szegmensekben fog tovább tevékenykedni. Az Asustek Computer továbbra is az ASUS márkanév alatt készít majd termékeket, amelyek között rendkívül sok minden szerepel majd, mint például alaplapok, bővítőkártyák, notebookok, okos telefonok, szerverek, ezen multimédiás termékek és szórakoztatóelektronikai termékek is részét képezik majd a portfóliónak.

Az újonnan alakult Pegatron Technology Corp. névre hallgató vállalat PC-hez kapcsolódó termékek előállításán dolgozik majd, ezek között a termékek között alaplapok és bővítőkártyák kapnak helyet. A harmadik vállalat, amely Unihan Technology Corp névre hallgat, számítógépházak, különböző modulok és a PC piacon kívüli termékek előállításáért lesz felelős.

Az elmúlt év folyamán az Asustek Computer 59 millió számítógép alaplapot szállított világszerte, ebből 46 millió darabot a partnerek számára készítettek, akik között nagyobb rendszerépítő vállalatok is helyet foglalatak. A maradék 13 millió alaplap ASUS márkanév alatt került forgalomba - számolt be az Economic Daily News. Ezzel egy időben a nagy rivális Foxconn 45 millió alaplapot szállított le világszerte.

Az ASUS a jövőben ugyan kilép a szerződéses gyártásból, ám ennek ellenére a nagyobb gyártók mögött foglal majd helyet, ilyen cégek például az ECS, a Gigabyte Technology és az MSI. Ezzel együtt a Foxconn fő riválisa az újonnan alakult Pegatron Technology lesz.

A Pegatron és a Foxconn számára egyaránt fontos lesz, hogy ne veszítsék el a kialakított vásárlói köröket az év folyamán. A csata győztesét egyelőre nem lehet megjósolni, de az bizonyos, hogy a Foxconn valamivel jobb helyzetből indul idén a szerződéses gyártásban betöltött pozíciója alapján, mint az újonnan alakult Pegatron Technology. Ennek fényében könnyen megeshet, hogy az alaplapgyártók között a 2008-as év folyamán a Foxconn léphet majd fel a dobogó legfelső fokára, erre a kialakult helyzet alapján rendkívül jó esélyei vannak a vállalatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward