Hangzásjavító alkalmazás notebookokhoz

Az Analog Devices és a Sonic Focus egy új programot készített, amelynek segítségével javíthatunk a laptop hangkártyájának minőségén: szabadon beállíthatjuk az EQ sávokat, valamint a felül- és aluláteresztő szűrőket egyaránt, ezzel pedig valamelyest javíthatjuk a beépített hangszórók hangminőségét.

Hangzásjavító alkalmazás notebookokhoz

Az Analog Devices és a Sonic Focus egy új programot készített, amelynek segítségével javíthatunk a laptop hangkártyájának minőségén: szabadon beállíthatjuk az EQ sávokat, valamint a felül- és alul áteresztő szűrőket egyaránt, ezzel pedig valamelyest javíthatjuk a beépített hangszórók hangminőségét.

A különböző beállítások módosításával ellensúlyozható a hangszóró kis méretéből adódó hangzás, azaz kissé jobbá tehetjük notebookunk hangját. A SoundMAX tuning program bemutatására a CES-en került sor. A demonstráció segítségével hallható volt, hogy a program alkalmazása után a beépített hangszórók jobban szóltak: a hang picivel mélyebb és szebb lett, pedig csak néhány paramétert módosítottak. A "tuning" után erőteljesebb lett a basszus (már amennyire egy integrált hangszórónál az lehet), valamint a vocal is tisztán szólt, ezzel együtt a magasabb tartományok is jobban hallhatóak voltak és a mi a legfontosabb: mindezt torzítás nélkül érték el a rendszernél. Összességében ez a módszer sem képes csodára, ám határozottan szebbé tette a gyári beépített hangszórók hangzását.

Sajnos a SoundMAX tuning programja kizárólag OEM gyártók számára lesz elérhető, tehát az átlagfelhasználók nem szerezhetik meg  a programot, hogy saját maguknak beállíthassák a lehető legjobb hangzást. Ez rossz hír lehet sokak számára, a Sonic Focus viszont azzal nyugtatja a felhasználókat, hogy a program segítségével a jövőben szebb hangzással bíró notebookok kerülhetnek forgalomba. Ha az OEM gyártók közül sokan használják majd az Analog Devices cipjeit, akkor valóban javulhat a notebookok hangszóróinak teljesítménye, már ami a hangzást illeti. Azért ez is valami.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward