Hamarosan csökken a HD 3800-asok ára

Az AMD HD3800-as sorozatának ára amúgy sem nevezhető túl magasnak, hiszen a HD3870-es egységek 220 dollár körüli áron kaphatóak, míg a HD3850-es újdonságok árai 180 dollár magasságában mozognak, persze ezek az árak idehaza sajnos magasabbról indulnak. Az AMD egy meglehetősen furcsa bejelentéssel állt elő a kártyák árával kapcsolatban: a vállalat hamarosan mérsékleni fogja az újdonságok árát, hogy így versenyképesebbé váljon a vásárlók körében.

Hamarosan csökken a HD 3800-asok ára

Az AMD HD3800-as sorozatának ára amúgy sem nevezhető túl magasnak, hiszen a HD3870-es egységek 220 dollár körüli áron kaphatóak, míg a HD3850-es újdonságok árai 180 dollár magasságában mozognak, persze ezek az árak idehaza sajnos magasabbról indulnak. Az AMD egy meglehetősen furcsa bejelentéssel állt elő a kártyák árával kapcsolatban: a vállalat hamarosan mérsékelni fogja az újdonságok árát, hogy így versenyképesebbé váljon a vásárlók körében.

Az AMD egyelőre nem kívánta számszerűsíteni az árcsökkenés mértékét, mindössze annyit tudhatunk, hogy erre valamikor a közeljövőben, azaz várhatóan még Karácsony előtt sor fog kerülni. A gyártó célja ezzel a lépéssel minden bizonnyal az, hogy visszaszerezze az elvesztett piaci részesedését az Nvidiától, aki mostanában rendkívül sikeres, ezt főleg a 300 dolláros 8800 GT-nek köszönheti.

Az AMD a tavalyi év folyamán hasonló manőver segítségével növelte piaci részesedését, ám ekkor az X1950 és az X1650-es kártyák játszották a főszerepet. Az akkori árcsökkenés hatására 2,1%-ot erősödött a vállalat a piacon, így 23%-os piaci részesedéssel zárta az évet. Az NVIDIA ezzel egy időben természetesen nem tétlenkedik, a vállalat most a legfőbb hangsúlyt arra helyezi, hogy zökkenőmentesen ki tudja elégíteni a 8800 GT iránti hatalmas vásárlói igényeket (ám ez egyelőre nem naygon megy nekik).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward