H55-ös alaplapokkal jelentkezik az ASRock

Az Intel 32 nm-es Clarkdale processzorai a jövő év elején érkeznek az új lapkakészletekkel együtt, amelyek között a H57-es mellett a H55-ös újdonságok is helyet kapnak: ez utóbbiak kedvező árukkal próbálnak majd hódítani a piacon. Az alábbiakban az ASRock H55-ös alaplapkínálatára vethetünk néhány pillantást: a termékpalettán eleinte összesen háromféle modell közül választhatnak majd az érdeklődők.

H55-ös alaplapokkal jelentkezik az ASRock

Az Intel 32 nm-es Clarkdale processzorai a jövő év elején érkeznek az új lapkakészletekkel együtt, amelyek között a H57-es mellett a H55-ös újdonságok is helyet kapnak, amik kedvező árukkal próbálnak majd hódítani a piacon. Az alábbiakban az ASRock H55-ös alaplapkínálatára vethetünk néhány pillantást: a termékpalettán eleinte összesen háromféle modell közül választhatnak majd az érdeklődők.

A H55-ös alaplapok a P55-ös és H57-es megoldásokhoz hasonlóan az Intel LGA-1156-os tokozású Lynnfield és Clarkdale processzoraihoz passzolnak majd. A termékek közül az első jövevény az ASRock H55M Pro típusjelzést viseli, az alaplap micro-ATX felépítéssel bír és 4+1 fázisú tápellátással kerül forgalomba. A gyártó minőségi DuraCap kondenzátorokkal vértezi fel a terméket, amelyek hosszú élettartammal járulnak hozzá a rendszerek zökkenőmentes működéséhez, és a konfiguráció stabilitására is jótékony hatást gyakorolnak. A terméken négy DDR3-2600-as memória foglalat, két PCI Express x16-os slot, valamint egy eSATA és öt SATA 3 Gbps-os port lesz jelen. Az újdonság CrossfireX támogatást is kínál, valamint rendelkezik Gigabites Ethernet vezérlővel és nyolccsatornás integrált audió vezérlővel is. Videó kimenetek tekintetében egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI 1.3a port áll rendelkezésre.

A második újdonság az ASRock H55M típusjelzést kapta és hasonló tulajdonságokkal büszkélkedik, mint a fentiekben bemutatott H55M Pro azzal a különbséggel, hogy ezen az alaplapon csak két DDR3-as memóriafoglalat van jelen, illetve eSATA portból kettő, mig SATA 3 Gbps-os csatlakozóból négy került a lapra.

Az utolsó friss termék a H55DE3-as típusjelzést viseli, ez a modell már egy normál ATX formátumra épülő megoldás. Az újdonságon négy DDR3-2600-as memóriafoglalat, két PCI Express x16-os slot, két eSATA és négy SATA 3 Gbps-os port, plusz egy nyolccsatornás audió vezérlő és egy Gigabites Ethernet vezérlő kapott helyet. A videó kimenetek között ezúttal is egy D-Sub, egy DVI és egy HDMI port szerepel.

A tervek szerint mindhárom alaplap december végén, illetve január elején kerülhet forgalomba. Az ajánlott végfelhasználói árakkal kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward