Gyorsulnak a Samsung beágyazott memóriái

A koreai nagyvállalat legfrissebb bejelentése szerint elkészült az az új szoftver, amelynek segítségével a Samsung okos telefonokban található beágyazott flash memóriachipek sebességét jelentősebb mértékben lehet növelni. Az újdonság optimalizálja a OneNAND, a Flex-OneNAND és a moviNAND flash memóriák teljesítményét, így azok nagyobb teljesítmény elérésére lesznek képesek, ezáltal pedig gyorsulni fognak az említett memóriachipekkel felszerelt okos telefonok.

Gyorsulnak a Samsung beágyazott memóriái

A koreai nagyvállalat legfrissebb bejelentése szerint elkészült az az új szoftver, amelynek segítségével a Samsung okos telefonokban található beágyazott flash memóriachipek sebességét jelentősebb mértékben lehet növelni. Az újdonság optimalizálja a OneNAND, a Flex-OneNAND és a moviNAND flash memóriák teljesítményét, így azok nagyobb teljesítmény elérésére lesznek képesek, ezáltal pedig gyorsulni fognak az említett memóriachipekkel felszerelt okostelefonok.

A beágyazott memóriachipekhez készített szoftver csomag UniFS, PocketFS és RFS fájlrendszerekhez egyaránt passzol, segítségével a telefonok sokkal gyorsabban bootolnak, felgyorsul a letöltési sebesség, valamint gyorsul a keresőfunkció is, emellett talán az egyik legfontosabb szempont, hogy a telefonok élettartama is kitolódik, ugyanis az alkalmazás rendelkezik wear-leveling technológiával, valamint képes a hibás szektorok helyettesítésére is. A wear-leveling eljárás lényege nagyon-nagyon leegyszerűsítve az, hogy a technológia jóvoltából a memória blokkjai egyformán vannak használva, így minden egyes blokkra közel egyforma számú írási/törlési ciklus jut, tehát nincs olyan terület, ahol többször, illetve ahol kevesebbszer történik adatmozgás.

"Az új szoftver, amely jelentős mértékben növeli a beágyazott memóriáink teljesítményét, hozzájárul ahhoz, hogy a OneNAND, a 16 GB moviNAND és egyéb hasonló, nagyteljesítményű és nagy adattároló kapacitást kínáló flash megoldásaink még vonzóbbá váljanak a piacon, ezáltal a jövőben felgyorsulhat a Samsung flash memóriachipjeinek elterjedése." - mondta Young Joon Choi, a Samsung Electronics Memória Divíziójának alelnöke.

A teljesítménynövekedés mellett az is fontos szempont, hogy a szoftvernek köszönhetően az alkalmazások fejlesztési ideje is jelentősebb mértékben csökkenhet majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward