Gyorsabb SATA SSD-k a Super Talent-től

A Super Talent kínálatában rengeteg SSD meghajtó van jelen: mindenki talál számára megfelelő választást, ugyanis számos adattároló érhető el mind a SATA, mind pedig az IDE csatolófelülettel rendelkező termékek között. A legfrissebb megoldások a SATA csatolófelülettel rendelkező MasterDrive SX SSD családba tartoznak és a gyártó közleménye szerint bizony elég jó specifikációkkal rendelkeznek.

Gyorsabb SATA SSD-k a Super Talent-től

A Super Talent kínálatában rengeteg SSD meghajtó van jelen: mindenki találhat számára megfelelő választást, ugyanis számos adattároló érhető el mind a SATA, mind pedig az IDE csatolófelülettel rendelkező termékek között. A legfrissebb megoldások a SATA csatolófelülettel rendelkező MasterDrive SX SSD családba tartoznak és a gyártó közleménye szerint bizony elég jó specifikációkkal rendelkeznek.

Az új, MLC NAND Flash chipekkel ellátott SSD meghajtók 220 MB/s-os olvasási- és 200 MB/s-os írási sebességek mellett üzemelnek. Ahhoz, hogy ezek a figyelemre méltó sebességek elérhetőek legyenek, a vállalat nyolccsatornás vezérlővel és 128 MB-nyi DRAM gyorsítótárral látta el az egyes meghajtókat. A piacon egyéb vállalatok, például a Corsair és a Samsung kínálatában is találhatóak hasonló teljesítményekkel rendelkező meghajtók. A hírek szerint a Super Talent MasterDrive SX SSD-k tulajdonképpen nem mások, mint átmatricázott Samsung SSD-k. A 2,5 hüvelykes formátumú, fém házban helyet foglaló termékek 85%-kal kevesebb energiát használnak fel működésük során, mint a hagyományos merevlemezek. A meghajtók egyébként 100.2mm x 69.9mm x 9.5mm-es méretekkel büszkélkednek. Érdekesség, hogy napi 50 GB-nyi adat írása/törlése mellett a 64 GB-os meghajtó 35,1 évig, a 128 GB-os modell 70,1 évig, míg a 256 GB-os egység 140,2 évig képes üzemelni, legalábbis a gyártó oldalán elhelyezett PDF dokumentum erről árulkodik.

A fenti tulajdonságokkal rendelkező, 128 GB-os adattároló kapacitást kínáló MasterDrive SX meghajtóért 336 dollárt kérnek el a Newegg-nél. Egy másik webáruház, a SuperBiiz listájában a 64 GB-os MasterDrive SX is feltűnt, amely már kedvezőbb, 174 dolláros árcédulával bír. A család harmadik, legnagyobb adattároló kapacitással büszkélkedő tagjának ára egyelőre nem ismert, de az biztos, hogy a 256 GB-os modell nem lesz olcsó mulatság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward