Gyors SSD-k az A-Data kínálatában

Gyors SSD-k az A-Data kínálatában

Az SSD meghajtók a szakértők véleménye szerint a jövő adattároló eszközei lehetnek a noteszgépek és az asztali konfigurációk esetén, de ahhoz, hogy az egységek szélesebb körben is elterjedhessenek, jelentősen olcsóbbá kell válniuk az elkövetkező idők folyamán. Az idei évben számos új és gyors SSD meghajtó mutatkozik majd be, elsőként az A-Data új egységeiről hull le a lepel, amelyek a múlt héten megrendezésre kerülő Cebit alkalmával voltak láthatóak. A gyors flash alapú tárolók sajnos nem éppen az olcsó termékek közé tartoznak.

Az A-Data új SSD családokat kíván hamarosan piacra dobni, ezek között 1,8 hüvelykes és 2,5 hüvelykes formátumú egységek egyaránt jelen lesznek. Az újdonságok 64 GB-os és 128 GB-os adattároló kapacitással büszkélkednek majd, a termékek SLC (Single level cell, azaz egyszintű cella) flash chipekkel lesznek felvértezve. Az SLC chipek előállítási költsége drágább, mint MLC (multi level cell, többszintű cella) társaiké, viszont előbbiek megbízhatóbbak, strapabíróbbak és gyorsabbak is az MLC chippel szerelt meghajtóknál. Az MLC chippel felvértezett SSD meghajtók körül jelenleg még különböző problémák állnak fent, amelyeket igyekeznek orvosolni a fejlesztők.

Az A-Data SLC flash alapú meghajtói Sata 3Gbps-os csatolófelülettel érkeznek, a meghajtók 190 MB/másodperces olvasási- és 110 MB/másodperces írási sebességgel fognak üzemelni. A fenti képen mindössze egyetlen ilyen meghajtót láthatunk, sajnos a termék várható végfelhasználói árát egyelőre nem hozta nyilvánosságra az A-Data.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward