Gyenge GPU forgalom az első negyedévben

A GPU-piacon az év első negyedévét a szezonális hatások miatt rendre gyengébben zárják a vállalatok, mint az év negyedik negyedévét, amikor a Karácsonyi roham miatt rekord bevételeket könyvelhetnek el. Most sincs ez másként. A Jon Peddie Research legfrissebb jelentése szerint a teljes GPU piac gyenge negyedévet zárt: az eredmények 5,56%-os csökkenést mutatnak a 2007-es év negyedik negyedévéhez képest.

Gyenge GPU forgalom az első negyedévben

A GPU-piacon az év első negyedévét a szezonális hatások miatt rendre gyengébben zárják a vállalatok, mint az év negyedik negyedévét, amikor a Karácsonyi roham miatt rekord bevételeket könyvelhetnek el. Most sincs ez másként. A Jon Peddie Research legfrissebb jelentése szerint a teljes GPU piac gyenge negyedévet zárt: az eredmények 5,56%-os csökkenést mutatnak a 2007-es év negyedik negyedévéhez képest.

Az eredmények rossz képet festenek: az idei első negyedéves teljesítmény 2005 óta a leggyengébb - számol be elemzésében a JPR. Az Nvidia az idei év első negyedévében a piac 32,7%-át tudhatta magáénak, a vállalat éves szinten 37,8%-os növekedést ért el a 2007-es év első negyedéves értékeivel összehasonlítva. Az Intel ezzel szemben a piac 42,7%-át uralta, a vállalat éves szinten 32,6%-os növekedést tudott felmutatni. Az AMD ezzel egy időben 18,6%-os részesedéssel volt jelen a piacon, a vég a 2007-es első negyedéi eredményeihez képest mindössze 2,3%-os növekedést tudott felmutatni. Ez a növekedés még így is jobbnak mondható, mint amit a Matrox, a SiS és a Via produkált: a vállalatok kétszámjegyű csökkenést mutattak, ezzel együtt piaci részesedésük is nagyjából a korábbi értékek felére csökkent.

Az előrejelzések szerint a második negyedéves eredmények ennél valamivel rosszabbak lesznek, ugyanis az amerikai gazdáság szereplése rányomja majd a bélyegét a cégek teljesítményére is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward