Google: megszűnő IE6 támogatás

A Google legfrissebb tervei  miatt márciustól kezdve az Internet Explorer 6-os böngészőjét használók kellemetlenségekkel szembesülhetnek majd, amennyiben a gyártó weblapját, illetve szolgáltatásait kívánják használni: a Google március elsejétől kezdve megszűntetni az IE6 támogatását.

Google: megszűnő IE6 támogatás

A Google legfrissebb tervei miatt márciustól kezdve az Internet Explorer 6-os böngészőjét használók kellemetlenségekkel szembesülhetnek majd, amennyiben a gyártó weblapját, illetve szolgáltatásait kívánják használni, ugyanis a Google március elsejétől kezdve megszűntetni az IE6 támogatását.

Az akció keretein belül a Google Docs és Google Sites oldalak az Internet Explorer 6-os verziójával történő megtekintésekor a felhasználók figyelmeztető üzenetet kapnak a változással kapcsolatban, ezzel egy időben a weblapok legfőbb funkciói pedig használhatatlanná válnak majd a régi böngészőkkel, így a felhasználóknak muszáj lesz frissebb Internet Explorerre vagy egyéb, modern alternatív webböngészőre váltaniuk (Firefox, Chrome, Opera vagy Safari), amennyiben továbbra is használni szeretnék a Google különböző szolgáltatásait.

Érdekesség, hogy az Internet Explorer 6 még manapság is igen nagy piaci részesedéssel bír. A szoftver a webböngésző piac 20%-át tudhatja magáénak, ami az egy évvel ezelőtti 33%-os részesedéshez képest ugyan jóval alacsonyabb, de még így is igen magas. Az érték már csak azért is figyelemre méltó, mert az Internet Explorer 6 2001 augusztusában jelent meg, azaz nem egy mai darab. Ennek a ténynek a webfejlesztők persze nem örülnek, mert az IE6 sok-sok fejtörést okoz nekik egy-egy oldal elkészítésekor. Ez a szoftver hiányos támogatást nyújt több régebbi web szabványhoz és az újabbak közül szinte semmit sem támogat. Annak érdekében, hogy a weblapok IE6-tal is működjenek, számos kényszermegoldásra, illetve különböző JavaScript fogások alkalmazására van szükség.

Azáltal, hogy a Google március elsejétől megszűntetni az IE6 támogatását, rengeteg felhasználó kényszerül majd arra, hogy lecserélje igencsak elavult webböngészőjét valami ütőképesebb, gyorsabb és jóval modernebb darabra. Ez persze inkább a privát felhasználókra vonatkozik, ugyanis céges körökben a régebbi intranet alkalmazásokkal való kompatibilitás megőrzése miatt továbbra is szükség lehet az Internet Explorer 6-os változatára, ami majd a rendszergazdák és a céges szakemberek számára fog komoly fejtöréseket okozni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward