GlobalFoundries: 28 nm-en már 2010-ben

A GlobalFoundries, amely tulajdonképpen az AMD kiszervezett gyáraiból áll, nemrégiben egy meglehetősen érdekes kijelentést tett: a vállalat illetékesei szerint 2010 folyamán már készen állhat majd a 28nm-es high-k gyártási technológia. Ez alapján nem mondhatjuk, hogy a szakemberek türelmesen ülnek a babérjaikon és nem dolgoznak megfelelően. A GlobalFoundries egyébként együttműködést kezdeményezett az IBM-mel, a Chartered Semiconductor-ral, az Infineon-nal, a Samsung-gal és az STMicroelectronics-szel annak érdekében, hogy a 28 nm-es high-k metal gate (magas-k fémkapu) technológia fejlesztésével kapcsolatos feladatok zökkenőmentesen és gyorsan menjenek végbe.

GlobalFoundries: 28 nm-en már 2010-ben

A GlobalFoundries, amely tulajdonképpen az AMD kiszervezett gyáraiból áll, nemrégiben egy meglehetősen érdekes kijelentést tett: a vállalat illetékesei szerint már 2010 folyamán készen állhat a 28nm-es high-k gyártási technológia. Ez alapján nem mondhatjuk, hogy a szakemberek türelmesen ülnek a babérjaikon és nem dolgoznak megfelelően. A GlobalFoundries egyébként együttműködést kezdeményezett az IBM-mel, a Chartered Semiconductor-ral, az Infineon-nal, a Samsung-gal és az STMicroelectronics-szel annak érdekében, hogy a 28 nm-es high-k metal gate technológia fejlesztésével kapcsolatos feladatok zökkenőmentesen és gyorsan menjenek végbe.

A GlobalFoundries szakembereinek véleménye szerint az új technológia főként a vezeték nélküli- és a szórakoztatóelektronikai szegmensekben lesz hasznos, de hozzásegítheti a vállalatot, hogy versenyképes legyen, sőt nyerhessen a grafikus chipek piacán is.

A GlobalFoundries a 28 nm-es csíkszélességre épülő termékek terveit a jövő év második felétől kezdve fogadják, míg a gyártásra akár már röviddel ezután is sor kerülhet. A 28 nm-es technológiával készülő chipeket a Drezdában található Fab1-es üzemben gyártja majd le a vállalat. A GlobalFoundries ezzel egy időben megerősítette, hogy a 32 nm-es gyártástechnológiával kapcsolatban is sikerül tartani a korábban kitűzött célt, ennek értelmében 2010 első felében megindulhat a 32 nm-es chipek termelése. A gyártó egyébként eléggé elfoglalt ilyen téren, ugyanis bulk silicon, high-k metal gate és silicon-on-isulator technológiákkal egyaránt készít majd 32 nm-es chipeket, ahogy az a fenti útitervből is kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward