Gigabyte X58: SLI támogatás BIOS frissítéssel

Néhány hete egy érdekes információ látott napvilágot, amely azt állította, hogy egyesX58-as Gigabyte alaplapok esetében egy Bios frissítéssel elérhetővé tehető az SLI támogatás. A konkrét példában egy Gigabyte X58-UD4-es alaplapra varázsoltak SLI támogatás méghozzá úgy, hogy a termékre a hasonló felépítésű, SLI támogatással is rendelkező UD4P modell BIOS-át tették fel. A trükk működött, ám a Gigabyte legfrissebb bejelentése szerint erre a módszerre jövőben már nem lesz szükség: az összes X58-as Gigabyte laphoz megjelenik majd egy-egy új BIOS update, amelynek alkalmazása után az alaplapon elérhetővé válik az SLI támogatás is.

Gigabyte X58: SLI támogatás BIOS frissítéssel

Néhány hete egy érdekes információ látott napvilágot, amely azt állította, hogy egyes X58-as Gigabyte alaplapok esetében egy BIOS frissítéssel elérhetővé tehető az SLI támogatás. A konkrét példában egy Gigabyte X58-UD4-es alaplapra varázsoltak SLI támogatás méghozzá úgy, hogy a termékre a hasonló felépítésű, SLI támogatással is rendelkező UD4P modell BIOS-át tették fel. A trükk működött, ám a Gigabyte legfrissebb bejelentése szerint erre a módszerre jövőben már nem lesz szükség: az összes X58-as Gigabyte laphoz megjelenik majd egy-egy új BIOS update, amelynek alkalmazása után az alaplapon elérhetővé válik az SLI támogatás is.

A Gigabyte illetékesei a BIOS frissítéssel kapcsolatos trükk után úgy döntöttek, hogy hivatalosan is lehetőséget biztosítanak az SLI támogatás bekapcsolására, ezt az opciót pedig BIOS frissítés keretein belül teszik elérhetővé. Ennek a lépésnek köszönhetően a gyártó összes X58-as alaplapja immáron hivatalosan is rendelkezik SLI támogatással, a teljes lista az alábbiakban olvasható:

[list type="unordered"]

[*]GA-EX58-Extreme

[*]GA-EX58-UD5

[*]GA-EX58-UD4P

[*]GA-EX58-UD4

[*]GA-EX58-UD3R

[/list]

Aki már rendelkezik a fentiekben felsorolt alaplapok valamelyikével és szeretné az SLI támogatást bekapcsolni, annak a Gigabyte közleménye szerint nincs más teendője, mint az, hogy frissíti az alaplap BIOS-át az utoljára kiadott verzióra. A lépés mindenesetre örömteli, ugyanis így nem kell trükközni, hivatalosan is hozzájuthatnak a vásárlók a hőn áhított SLI támogatáshoz.

Ennek fényében a GA-EX58-UD3R alaplap igazán vonzó választásnak bizonyulhat, ugyanis a termék alacsony árával (kb.  48-50E forint) sokak számára jó alternatíva lehet, ha minél költséghatékonyabb X58-as rendszer megépítése a cél.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward