Gigabyte: hűtsük vízzel a memóriát is

Mától elkezdődött a Cebit, amely március 4-től 9-ig tart, így mostantól számos olyan különlegességgel szolgálunk, amik a shown keretein belül bemutatásra kerülnek. Elsőként a Gigabyte standjáról érkezett némi érdekesség: a gyártó egy komplett vízhűtőrendszert mutatott be, amely kizárólag a memória modulok hűtését látja el.

Gigabyte: hűtsük vízzel a memóriát is

Mától elkezdődött a Cebit, amely március 4-től 9-ig tart, így mostantól számos olyan különlegességgel szolgálunk, amik a shown keretein belül bemutatásra kerülnek. Elsőként a Gigabyte standjáról érkezett némi érdekesség: a gyártó egy komplett vízhűtő rendszert mutatott be, amely kizárólag a memória modulok hűtését látja el.

A hűtőalkalmatosságot a két memóriamodulra kell illeszteni, maga a rendszer mindent tartalmaz, ami szükséges egy vízhűtés számára. A különleges hűtő a memória modulok felett helyezkedik el, az egységben beépített szivattyú, hőcserélő radiátor található, a radiátor hűtéséről két darab pici ventilátor gondoskodik. A rendszer a memóriákhoz két-két modullal kapcsolódik, így a ramokról a lehető leggyorsabban el lehet vezetni a hőt. A radiátoron található két kisméretű ventilátor fordulatszáma és zajszintje egyelőre nem ismert, de a gyártó valószínűleg gondolt a halk működésre is a termék tervezésénél.

A Gigabyte rendszere ötletes és innovatív, de van egy nagy hiányossága: a rendszer a mérete és kialakítása miatt kizárólag két darab memóriamodul hűtésére használható. Ám az overclocker felhasználók általában két (minőségi) rammal dolgoznak, így ez talán mégsem jelent majd komoly gondot. Az ötletes alkalmatosság várható megjelenésének dátumával és árával kapcsolatban sajnos nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward