Gigabyte egerek és billentyűzetek érkeznek

A Gigabyte-nál kissé szokatlan elhatározásra jutott a vezetés: a vállalat március végétől fogva be kíván lépni a felsőkategóriás perifériák szegmensébe, egészen pontosan a játékosoknak fog felsőkategóriás egereket és billetnyűzeteket készíteni. A billentyűzetek és egerek piacán nem lesz túl könnyű dolga a Gigabyte szakembereinek, a vállalatnak ugyanis olyan, már jól ismert nevekkel kell megküzdenie majd, mint például a Razer vagy a Logitech.

Gigabyte egerek és billentyűzetek érkeznek

A Gigabyte-nál kissé szokatlan elhatározásra jutott a vezetés: a vállalat március végétől fogva be kíván lépni a felsőkategóriás perifériák szegmensébe, egészen pontosan a játékosoknak fog felsőkategóriás egereket és billentyűzeteket készíteni. A billentyűzetek és egerek piacán nem lesz túl könnyű dolga a Gigabyte szakembereinek, a vállalatnak ugyanis olyan, már jól ismert nevekkel kell megküzdenie majd, mint például a Razer vagy a Logitech.

A források szerint a Gigabyte a kezdeti időkben arra összpontosít majd, hogy a billentyűzetek és egerek piacán is ismertséget vívjon ki csak úgy, mint ahogyan ezt az alaplapok piacán tette. A vállalat tulajdonképpen egyből a mélyvízbe ugrik, ugyanis eddig nem volt jelen sem az egerek sem padig a billentyűzetek piacán, most pedig hamarosan az egyik legkritikusabb rétegnek kíván termékeket gyártani: a játékosoknak.

Az első termék a Gigabyte kínálatában a GK-K800 típusjelzéssel ellátott billentyűzet lesz, amely várhatóan már március végétől kezdve megjelenik kereskedelmi forgalomban. A billentyűzet a Cherry MX sorozat billentyűire épül, így a gyártó állítása szerint akár 60 millió leütést is kibírnak az egyes billentyűk. Az egység USB 2.0-ás csatolófelület segítségével kapcsolódik majd a rendszerhez és fel lesz vértezve audió be- és kimenettel egyaránt. Különlegesség, hogy az egység C-Media 6300-as beépített audió vezérlőt is tartalmaz majd: a vezérlő 2 csatornával rendelkezik és DRC támogatással is el van látva, így a lehető legkisebb torzítás mellett végzi a feladatát.

Érdekesség még az is, hogy a különböző játékokhoz különböző profilokat menthetünk majd el a billentyűzeten: a 13 darab profil közül akár játék közben is váltogathatunk és ehhez nincs szükség külön szoftver telepítésére is. Ha azonban nem elegendő a 13 darab profil, akkor egy szoftver segítségével 100 profilra növelhetjük a repertoár: ezek közül a profilok közül az éppen szükséges néhány darabot tudjuk a billentyűzetre tölteni.

A GK-K800-as modell 113 dollár körüli végfelhasználói árral fog rendelkezni, amely átszámítva nagyjából 19.000 forint körüli összeget jelent. A termék magyarországi árával és megjelenésével kapcsolatban sajnos még nincsenek információk. Az előzetes hírek alapján egyáltalán nem lesz rosz a Gigabyte billentyűzete, no de majd a gyakorlatban meglátjuk, hogy mennyire jól használható az egyes játékokhoz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward