GeForce GTX 285 és 295: január 15-én jönnek

Az Nvidia termékeivel kapcsolatban egyre több információ jelenik meg: már ismerhetjük az idei év folyamán piacra kerülő asztali- és mobil videokártyák listáját, a GT212-es újdonsággal kapcsolatban pedig már a várható specifikációkra is fény derült. A felsorolt termékek megjelenése előtt még hátra van egy fontos mérföldkő: néhány nap múlva bemutatkoznak az új, 55 nm-es csúcskártyák, azaz a GeForce GTX 285-ös és GeForce GTX 295-ös modellek, amelyek a bemutató után egy héttel már kereskedelmi forgalomban is kaphatóak lesznek.

GeForce GTX 285 és 295: január 15-én jönnek

Az Nvidia termékeivel kapcsolatban egyre több információ jelenik meg: már ismerhetjük az idei év folyamán piacra kerülő asztali- és mobil videokártyák listáját, a GT212-es újdonsággal kapcsolatban pedig már a várható specifikációkra is fény derült, sőt, a legfrissebb átnevezésekkel kapcsolatos tervekről is lehullott a lepel. A felsorolt termékek megjelenése előtt még hátra van egy fontos mérföldkő: néhány nap múlva bemutatkoznak az új, 55 nm-es csúcskártyák, azaz a GeForce GTX 285-ös és GeForce GTX 295-ös modellek, amelyek a bemutató után egy héttel már kereskedelmi forgalomban is kaphatóak lesznek.

A két új termék a CES első napján, azaz január 8-án mutatkozik be a nagyközönség előtt, de január 15-től már a boltok polcain is viszont láthatjuk majd a kártyákat. A két felsőkategóriás újdonság közül a GeForce GTX 285-ös modell egy egy GPU-s megoldás lesz, amely tulajdonképpen a GeForce GTX 280-as modell fejlettebb gyártástechnológiával készülő verziója. Az új videokártya 183W-os TDP, valamint 648 MHz-es GPU, 1476 MHz-es shader és 2200 MHz-es memória órajellel bír. A másik friss modell már egy két GPU-s, két nyomtatott áramköri lapból álló megoldás. A kártya 2 GPU-ja összesen 480 darab shadert tartalmaz, az egyes GPU-k 448 bites interfészen keresztül 896 MB memóriából gazdálkodhatnak, így a memória teljes mérete 1792 MB lesz. A grafikus processzorok 576 MHz-es magórajellel és 1242 MHz-es shader órajellel üzemelnek, a GDDR3-as típusú memória chipek viszont 1998 MHz-en fognak ketyegni. A kártya DirectX 10.0-s és Quad SLi támogatással egyaránt bír, TDP-je 289W körül helyezkedik el. Érdekesség, hogy a jelenlegi, 65 nm-es GPU-val ellátott egy GPU-s GeForce GTX 280-as modellek 236W-os TDP-vel működnek. A várható árakkal kapcsolatban pontos információk még nincsenek.

A korábbi hivatalos GTX 295-ös tesztek forráshivatkozásai:

@ Guru3D

@ FiringSquad

@ HardwareZone

@ Hardware Canucks

Megjelenés után természetesen mi is nekiesünk a kártyáknak a legfrissebb driviereket használva!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward