GeForce GTX 260 216 darab shaderrel: teszt

Ahogy azt már korábban is megírtuk, az Nvidia egy új GeForce 260 GTX készítésén fáradozik, amelyben a jelenleg forgalomban lévő modell 192 darab shaderével szemben már 216 darab stream processzor lapul. A kártya órajelei megegyeznek a "régi" modellével, a specifikációk tekintetében egyébként megegyeznek a termékek.

GeForce GTX 260 216 darab shaderrel: teszt

Ahogy azt már korábban is megírtuk, az Nvidia egy új GeForce 260 GTX készítésén fáradozik, amelyben a jelenleg forgalomban lévő modell 192 darab shaderével szemben már 216 darab stream processzor lapul. A kártya órajelei megegyeznek a "régi" modellével, és a specifikációk tekintetében sincs eltérés a shaderek számán kívül.

Az újdonságban egy G200-103-A2 kódnévre hallgató 65 nm-es GPU foglal helyet, a forgalomban lévő GTX 260-asokban pedig egy G200-100-A2-es, ugyancsak 65 nm-es csíkszélességgel készülő egység teljesít szolgálatot. A Bear Eyes által készített tesztben szereplő kártya egyébként az Inno3D műhelyében készült, az egység a GeForce GTX 260 Gold elnevezést viseli.

A megmérettetésben a 3DMark Vantage, a Company of Heroes: Opposing Fronts, valamint a Crysis szerepel, a játék tesztekben DirectX 10-es változatokat használtak.

A kártya GPU-ja és a memória chipek között továbbra is 448 bit széles memória interfész húzódik, a termék 896 MB GDDR3-as memóriával van ellátva. A tesztben szereplő egységen 1.0 ns-os Samsung memóriák voltak jelen. Az újdonságot az Nvidia a Radeon HD 4870 512 MB-os változata ellen készítette, hogy segítségével nagyobb nyomást helyezzen az AMD vállára. A tesztek szerint ez végül is "sikerül" a gyártónak.

Ezzel egy időben a HKEPC is készített egy tesztet az Nvidia újdonságáról, amelynek egyes eredményei az alábbi táblázatban láthatóak:

A HKEPC teljes, kínai nyelvű tesztjét az alábbi hivatkozás segítségével lehet elérni: HKEPC: GeForce GTX 260 teszt. A Bears Eye Google által angolra fordított tesztjét az érdeklődők az alábbi hivatkozás segítségével tekinthetik meg: Bears Eye GeForce GTX  260 216SP.

Az új GeForce GTX 260-as modell megjelenésével a régi GeForce GTX 260-as példányok ára várhatóan kis mértékben ugyan, de mérséklődni fog, így a gyártóknak lehetőségük lesz a régi, GeForce GTX 260-as kártyákból álló raktérkészletük kisöprésére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward