GeForce GTS 250: megjelent, jönnek a tesztek

típusjelzéssel forgalmazott termékek mostantól GeForce GTS 250-es névvel lesznek jelen a boltok polcain. Az újdonságok esetében néhány változtatást eszközölt a gyártó, valamint az is tudható, hogy a kártyák dizájnjának kivitelezésekor a partnerek az eddigieknél nagyobb szabadságot kapnak majd.

GeForce GTS 250: megjelent, jönnek a tesztek

Az Nvidia legfrissebb, átnevezett videokártyája a mai nappal hódító útjára indult: a korábban GeForce 9800 GTX+ típusjelzéssel forgalmazott termékek mostantól GeForce GTS 250-es névvel lesznek jelen a boltok polcain. Az újdonságok esetében néhány változtatást eszközölt a gyártó, valamint az is tudható, hogy a kártyák dizájnjának kivitelezésekor a partnerek az eddigieknél nagyobb szabadságot kapnak majd.

A GeForce GTS 250-es termékek 55 nm-es G92b grafikus processzorral vannak ellátva, amely 128 darab stream processzort tartalmaz és 256 bites memória interfésszel van felvértezve. A terméken 512 MB-nyi, 1 GB-nyi vagy 2 GB-nyi GDDR3-as típusú memória foglalhat helyet, és a kártya CUDA, PhysX és háromutas SLI támogatással egyaránt bír.

Az újdonság referencia változatai 738 MHz-es magórajellel, 1836 MHz-es shader órajellel és 2200 MHz-es memória órajellel rendelkeznek (512 MB-os modellek), a termékek 1 GB memóriával ellátott változatain a memória chipek kereken 2000 MHz-en ketyegnek. Az átnevezett kártyák dizájnjukban különböznek a GeForce 9800 GTX+ modellektől: a GeForce GTS 250-esek rövidebbek elődeiknél, illetve kettő helyett csak egyetlen hat tűs PCI Express tápcsatlakozóval vannak ellátva. Ezen kívül az egyetlen változás a jobb energia menedzsment, pihenés alatt jobban leveszi az órajeleit a VGA.

Az friss termékek közül az 512 MB memóriával ellátott GeForce GTS 250-esek ára 129 dollár lesz, az 1 GB memóriával felvértezett termékekért pedig 149 dollárt kér el a gyártó. Érdekesség, hogy a Palit műhelyében készült, 2 GB fedélzeti memóriával ellátott újdonság 169 dollárba kerül. A gyártó bejelentése szerint az új kártyák nagyjából egy hét múlva jelenhetnek meg a boltok polcain.

Természetesen a kártya megjelenésével egy időben a különböző weboldalak tesztjei is elérhetővé váltak. Következzen néhány hivatkozás:

@ The Tech Report

@ Guru3D

@ HotHardware

@ Techgage

@ DriverHeaven

@ Hexus

@ PC Perspective

@ Tom's Hardware

 

Bár ez "csak" egy átnevezett 9800GTX+, igény esetén természetesen mi is vetünk rá egy pillantást, elvégre pár héten belül szép átrendeződés várható ebben a szegmensben a sok árcsökkentés miatt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward