GeForce GTS 200-as kártyák G92b GPU-val

Az Nvidia háza táján még így az év végén sem tétlenkednek, a vállalat egy új videokártya sorozat bevezetését tervezi. A termékcsalád csak nevében lesz új, ugyanis a GeForce GTS 200-as sorozatban a már jól ismert G92b GPU-val rendelkező termékek kapnak helyet. Az átnevezés csak és kizárólag a B1-es revízióval rendelkező, 55 nm-es csíkszélességű modelleket érinti, az A1-es revíziójú, 65 nm-es gyártási technológiával készülő modelleket nem.

GeForce GTS 200-as kártyák G92b GPU-val

Az Nvidia háza táján még így az év végén sem tétlenkednek. A vállalat egy "új" videokártya sorozat bevezetését tervezi. A termékcsalád megint csak nevében lesz új, ugyanis a GeForce GTS 200-as sorozatban a már jól ismert G92b GPU-val rendelkező termékek kapnak helyet. Az átnevezés csak és kizárólag a B1-es revízióval rendelkező, 55 nm-es csíkszélességű modelleket érinti, az A1-es revíziójú, 65 nm-es gyártási technológiával készülő modelleket nem.

Az új családba tartozó videokártyák a GeForce GTS 240-es és GeForce GTS 250-es típusjelzést viselik majd a nem is oly távoli jövőben. A termékek a G92-es GPU 112 shadert és 128 shadert tartalmazó verzióival lesznek felvértezve. Ezekkel a GPU-kkal korábban a GeForce 8800/9800GT és a GeForce 8800 GTS 512, 9800GTX/GTX+ modellek rendelkeztek. Az új kártyák tulajdonképpen a felsorolt videokártyák átnevezett változatai lesznek, így a termékek nem a már megszokott, hanem a GeForce GTS 240-es és GeForce GTS 250-es típusjelzésekkel lesznek elérhetőek a boltok polcain (tehát az egyetlen pozitív változás, hogy biztos 55nm-es chipet kapunk).

A meglévő videokártyák átnevezésével kapcsolatos stratégia sajnos egyáltalán nem áll távol az Nvidia-tól. Korábban többek között a GeForce 8800 GS is áldozata lett a módszernek: a termék GeForce 9600 GSO névre keresztelve került forgalomba, hogy az eladási mutatók így pozitív irányba változzanak. De említhetnénk a 8800GT-t is melyből 9800GT lett, most pedig GTS 240-é válik. Az Nvidia nem titkolt célja a régi kártyák új néven való piacra dobásával az, hogy ezeknél a termékeknél is hasonló eladási mutatókat érjenek el, mint a GeForce GTX 200-as család tagjainál. Az új típusjelzéssel ellátott kártyák várhatóan jövő év februárjától kezdve lesznek elérhetőek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward