GeCube HD 4670 GDDR4-es memóriával

GeCube HD 4670 GDDR4-es memóriával

A Radeon HD4670-es videokártya a maga kategóriájában egy igazán ütőképes megoldás: az RV730-as GPU-val ellátott termék rendkívül népszerű is emiatt a felhasználók körében. A Sapphire korábban már bejelentette Radeon HD4670-es kártyáját, amelyen GDDR4-es memória chipeket helyezett el a GDDR3-asok helyett, és most a GeCube is követi a példát: hamarosan érkezik a gyártó saját megoldása.

Az új videokártya 512 MB-nyi GDDR4-es chipet hordoz magán, a GPU és a memória között 128 bit széles adatsín húzódik. A GPU ugyan a szokásos 750 MHz-en üzemel, de a GDDR4-es memóriák már 2200 MHz-en ketyegnek, ami 200 MHz-es többletet jelent a GDDR3-asok órajeléhez képest. A GDDR4-es chipek teljesítménye a GDDR3-as egységekéhez képest várhatóan nagyobb lesz (a növekedés mértéke egyelőre nem tisztázott), valamint a termék tuningpotenciál tekintetében szintén jobb lesz, mint a hagyományos megoldások.

A kártya egyébként 320 darab stream processzorral, DirectX 10.1-es támogatással és CrossfireX támogatással egyaránt rendelkezik. Az újdonság megjelenésével és várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward