Galaxy GTX 260 1792 MB: infók és teszt

A Galaxy mérnökei gondoltak egyet, és az MSI-hez hasonlóan ők is előrukkoltak egy különleges, a referencia modelleknél kétszer több videó memóriával ellátott GeForce GTX 260-as videokártyával. A termék 896 MB helyett már 1792 MB memóriát hordoz magán, persze ezen kívül egyéb változásokat is eszközöltek a kártyán.

Galaxy GTX 260 1792 MB: infók és teszt

A Galaxy mérnökei gondoltak egyet, és az MSI-hez hasonlóan ők is előrukkoltak egy különleges, a referencia modelleknél kétszer több videó memóriával ellátott GeForce GTX 260-as videokártyával. A termék 896 MB helyett már 1792 MB memóriát hordoz magán.

A gyártó Samsung K4J10324QD-HJ1A típusjelzéssel ellátott chipekkel szerelte fel az újdonságot, melyek egyenként 1 Gb-es, azaz 128 MB-os kapacitással bírnak. Ezekből a memória chipekből összesen 14 darabra van szükség, így megkapjuk az 1792 MB-nyi memóriát, amely természetesen még mindig 448 bit széles adatsínnel kapcsolódik a grafikus processzorhoz.

A Galaxy megoldásán egyedi hűtő foglal helyet, amely tulajdonképpen a kártya teljes hosszát igénybe veszi. A GPU-val érintkező blokk összesen 5 darab heat pipe segítségével próbálja elvezetni a grafikus processzor által termelt hőt a hűtő lamelláihoz, amelyek természetesen alumíniumból készültek. A lamellákról felett összesen három darab ventilátor található. A ventilátorok által felkevert levegő a memória chipeket is hűti, a 4+1 fázisú VRM modul egy külön kis hűtőbordával van ellátva.

A terméket az Expreview munkatársai már egy rövid teszt keretein belül megvizsgálták, az eredmények szerint az újdonság a 896 MB memóriával ellátott verzióhoz képest nagyobb teljesítménnyel bír: a különbség az átlagos FPS értékek esetében néhol eléggé szembetűnő.

A Galaxy GeForce GTX 260 1792 MB megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward