G45-ös alaplap HDMI-vel a Gigabyte kínálatában

G45-ös alaplap HDMI-vel a Gigabyte kínálatában

A G45-ös lapkakészlettel ellátott alaplapok lassan elkezdenek beszivárogni a piacra, most a Gigabyte kínálatában található EG45M-DS2H típusjelzéssel ellátott újdonsággal ismerkedhetünk meg. A Gigabyte terméke számos különlegességgel kedveskedik a vásárlóknak, ezáltal valószínűleg igencsak népszerű lesz a termék a piacon.

Az EG45M-DS2H az Intel G45-ös lapkakészletében rejtőző integrált videó vezérlőhöz, azaz a GMA X4500-as modellhez VGA, DVI és HDMI kimeneteket egyaránt kínál. Az alaplapon összesen hat darab SATA 3 Gbps-os port van jelen, ezek közül egy eSata-ként funkcionál. A Sata vezérlő jóvoltából RAID 0, 1, 5 és 10 támogatással egyaránt használhatjuk a rendszerhez kapcsolódó merevlemezeket. Az alaplap természetesen fel van szerelve a gyártó saját fejlesztésű DES (Dynamic Energy Saver) megoldásával, amely a rendszer energiafogyasztásának irányításáért, illetve az energiamegtakarításért felelős. Ezen kívül Dolby Home Theather minősítéssel ellátott audió vezérlő, beépített TPM (Trusted Platfrom Module) chip és S/PDIF kimenet is van a terméken. Az alaplapon FireWire csatlakozót, valamint gigabites ethernet portot egyaránt találunk, egyszóval semmi sem hiányzik, amire szükség lehet.

Az LGA-775-ös processzorokat kezelő G45-ös lapkakészlet ugyan hivatalosan csak 1333 MHz-es FSB és 800 MHz-es DDR2-es memóriatámogatást kínál, de a Gigabyte új alaplapja a gyártó állítása szerint gond nélkül üzemel 1600 MHz-es FSB-n és könnyedén kezeli a DDR2-1066 MHz-es memóriákat is, ha tuningra kerül a sor. Ha már szóba került a tuning, a gyártó számos nyalánkságot kínál az overclocker felhasználók számára is, ilyen például a dual BIOS, a szilárd kondenzátorok és az alacsony ellenállású MOSFET-ek. Az összképet kissé rontja az, hogy az alaplap egyetlen PCI Express x16-os slottal rendelkezik, amely x4-es sávszélességen képes üzemelni, de ez valószínűleg nem különösebben lesz negatív hatással a rendszer teljesítményére. Legalábbis addig nem, míg nem akarunk egy erőművet készíteni belőle.

Az újdonság hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, ám árával kapcsolatban egyelőre nem hozott nyilvánosságra részleteket a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward