Friss Intel Atom platform NAS rendszerekhez

Az Intel második generációs Atom platformja, amely PineTrail néven vált ismertté, hamar meghódította a nettopok és a netbookok piacát. A két chipből álló rendszere most egy újabb dinamikusan növekvő szegmensbe is beteszi a lábát: a gyártó bejelentette, hogy új, alacsony fogyasztású, Atom alapú platformot kínál a NAS, azaz a hálózati adattároló rendszerek számára is.

Friss Intel Atom platform NAS rendszerekhez

Az Intel második generációs Atom platformja, amely PineTrail néven vált ismertté, hamar meghódította a nettopok és a netbookok piacát. A két chipből álló rendszer most egy újabb dinamikusan növekvő szegmensbe is beteszi a lábát: a gyártó bejelentette, hogy új, alacsony fogyasztású, Atom alapú platformot kínál a NAS, azaz a hálózati adattároló rendszerek számára is.

Az otthoni és kisebb üzleti környezetbe szánt termékek esetében az egymagos Atom D410-es, illetve a kétmagos Atom D510-es processzorokat használják majd, amelyeknek köszönhetően szolgáltatásokban gazdag, illetve teljesítmény tekintetében is versenyképes megoldásokat készíthetnek majd a különböző NAS gyártó vállalatok. A platform az egy- vagy kétmagos processzor mellett egy 81801IR I/O vezérlőt is tartalmaz, melynek segítségével olyan költséghatékony, remekül skálázható konfigurációk építésére nyílik lehetőség, amelyek minden tekintetben megfelelnek az otthoni felhasználók, illetve a kisebb vállalkozások által támasztott igényeknek. Az új processzorok előző generációs társaiknál kedvezőbb fogyasztással és hatékonyabb teljesítménnyel rendelkeznek, ami ideálissá teszi őket NAS rendszerekben történő alkalmazásra.

Az új platform összesen hat darab PCI Express csatornát kínál, de ezen kívül 12 darab USB 2.0-s portot is biztosít a konfigurációk számára. A rendszer eSATA portok kezelésére is képes, ezen kívül hot plug támogatással is büszkélkedik, így működő rendszer esetén is lehetőség van a merevlemezek kivételére, illetve behelyezésére. A platform a felsoroltakon kívül gigabites Ethernet vezérlőt is tartalmaz és mind a Windows Home Server, mind pedig a különböző Linux operációs rendszerekkel képes együttműködni.

Az Intel közleménye szerint az új, Pineview Atom processzorok köré épülő rendszer felhasználásával már több gyártó is készíti saját megoldásait a témában, akik között olyan nagy neveket is találunk, mint például a LaCie, az LG Electronics,a QNAP, a Synology, valamint a Thecus. A fejlesztés alatt álló NAS konfigurációk hamarosan tömegesen forgalomba kerülnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward