Friss egybegép és egy új netbook a Lenovótól

Friss egybegép és egy új netbook a Lenovótól

A Lenovo ma rögtön két újdonsággal is készül: az egyik egy egybegép, amely a C200-as típusjelzést viseli és amely opcióként érintőkijelzővel, illetve ION2-es videó vezérlővel is elérhető lesz, míg a másik az IdeaPad S10-3s, ami egy stílusos netbook.

[bold]Lenovo C200: a fekete szépség

[/bold]

A tetszetős dizájnnal rendelkező egybegép egy 18,5 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt kapott, ami 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. Opcióként érintőkijelzővel is elérhető lesz a készülék, igaz, csak egyérintéses technológiát támogat majd, a ma oly népszerű többérintéseset nem. A rendszert szintén opcióként kérhetjük majd ION2-es GPU-val is, de alap esetben meg kell elégednünk az 1,66 GHz-en ketyegő egymagos D410-es vagy a kétmagos D510-es Pineview processzorba épített Intel GMA 3150-es videó vezérlő képességeivel. Rendszermemóriából maximum 4 GB-nyi kaphat helyet az újdonságból, míg az adataink tárolásáról akár egy 500 GB-os merevlemez gondoskodhat. A beépített webkamera mellett sztereó hangszórók és egy DVD író is jelen lesz a konfigurációban, amelynek szállítása még ebben a hónapban megkezdődhet.

A Lenovo C200 alapára 399 dollár lesz, míg az ION2-es változatért 100 dollárral többet, vagyis 499 dollárt kell letenni az asztalra.

Megérkezett az IdeaPad S10-3S is

A gyártó IdeaPad családja egy friss, PineTrail alapokon nyugvó termékkel bővült, amely nagymértékben hasonlít elődjére, az S10-3-as modellre. Az újdonság 10 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt tartalmaz, amely 1024 x 600 vagy 1280 x 720 pixeles natív felbontás mellett üzemel, változattól függően. A termék 1,66 GHz-es Atom N450-es, vagy 1,83 GHz-en üzemelő Atom N470-es központi egységgel lesz elérhető, rendszermemóriából pedig 1 GB-nyi vagy 2 GB-nyi lesz jelen a konfigurációban. Merevlemezből 160/250/320 GB-os változatokból választhatunk, de ha az SSD szimpatikusabb, akkor 16 GB-os vagy 32 GB-os SSD meghajtóval is megvásárolhatjuk majd a terméket. A kínálatban a felsoroltak mellett 802.11 b/g/n WiFi adapter, Bluetooth adapter, 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlő és opcióként 3G támogatás is szerepel. A rendszer tápellátásáról három- vagy hatcellás akkumulátor gondoskodhat. Érdekesség, hogy az újdonság az APS (Active Protection System) biztonságtechnikai technológia támogatásával is büszkélkedik, ami eddig csak a prémium kategóriás ThinkPad és IdeaPad modellek kiváltsága volt. A technológia annyit tesz, hogy beépített érzékelő segítségével hirtelen mozdulat, rezgés vagy ütés esetén egy pillanatra félrerántja a merevlemez olvasófejeit, így védve az egységet az esetleges sérülésektől.

Az IdeaPad S10-3s előtelepített Windows 7 Starter operációs rendszerrel kerül forgalomba és QuickStart intant operációs rendszert is tartalmaz majd. A készülék április közepétől kezdve lesz elérhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 379,99 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward