Friss DX11 videokártya információk

A DX11-es videokártyák már javában készülnek mind az AMD, mind pedig az Nvidia műhelyeiben. A napjainkban elérhető információk szerint a két nagy rivális közül most az AMD számára nyílik lehetőség arra, hogy előbb piacra dobja DX11-es termékeit, míg az Nvidia-nál ebben a tekintetben némileg lemaradásban lesznek.

Friss DX11 videokártya információk

Az elmúlt hetek folyamán már több külföldi forrás is említette, hogy az AMD DirectX 11-es videokártyáinak bemutatójára még szeptember folyamán sor kerül, míg a termékek kereskedelmi forgalomban szeptember végétől, illetve október elejétől kezdve lesznek jelen. Ezeket az információkat most már a DigiTimes informátorai is megerősítették, így egyre valószínűbb, hogy nem légből kapott híresztelésekkel van dolgunk. A szeptemberi start alkalmával egyébként a Radeon HD 5850-es és Radeon HD 5870-es modellek indulnak hódító útjukra. Az egyes, szintén nem megerősített értesülések alapján a Radeon HD 5850 60%-kal lesz gyorsabb, mint a jelenleg is forgalomban lévő Radeon HD 4850, az új jövevény újfajta anizotropikus szűrési technológiával is fel lesz vértezve. A Radeon HD 5850-es és  Radeon HD 5870-es modellek várhatóan azonos GPU-ra fognak épülni, a termékek között 20%-os teljesítménykülönbség várható. Persze a teljesítménnyel kapcsolatos adatok egyelőre csak találgatások. A termékek specifikációival kapcsolatban még nem szivárogtak ki információk, de az már tudható, hogy az új videokártyák pontosan milyen technológiák támogatásával lesznek ellátva.

Az AMD DX11-es termékei mellett az Nvidia DX11-es újdonságairól is érkeztek friss hírek. A GT300-as kódnévre keresztelt GPU mérnöki tesztpéldányai szeptember végére készülnek el, míg a kész, kereskedelmi forgalomba kerülő videokártyák legkorábban december folyamán lesznek elérhetőek a boltok polcain. Az Nvidia ezzel némi lemaradásba kerül ugyan az AMD-vel szemben, ám a nagy karácsonyi rohamra már mindenképpen jelen lesz a piacon DX11-es támogatással ellátott kártyával vagy kártyákkal.

Reméljük, a megjelenések időpontjainak közeledtével végre most már a termékek pontos specifikációiról is lehull majd a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward