Foxconn Flaming Blade: olcsó X58-as alaplap

A Foxconn alaplap kínálatában már most is találunk jónéhány olyan alaplapot, amelyek tökéletesen passzolnak az Intel Core i7-es processzoraihoz. A vállalat a felsőkategóriás piaci szegmensben elhelyezkedő X58-as Reneissance model mellett olcsóbb, X58 Blood Rage névre keresztelt alaplapot is kínál, amelyből készülnek kissé "lebutított" olcsóbb változatok is. Ilyen megoldás a Blood Rage GTI modell, amely a költséghatékony X58-as alaplapot kereső felhasználókat veszi célba, de ennél még érdekesebb a fent említett kör számára az új, Blood Rage Flaming Blade névre keresztelt termék, ami egy tényleg olcsó alaplap lesz.

Foxconn Flaming Blade: olcsó X58-as alaplap

A Foxconn alaplap kínálatában már most is találunk jónéhány olyan alaplapot, amelyek tökéletesen passzolnak az Intel Core i7-es processzoraihoz. A vállalat a felsőkategóriás piaci szegmensben elhelyezkedő X58-as Reneissance model mellett olcsóbb, X58 Blood Rage névre keresztelt alaplapot is kínál, amelyből készülnek kissé "lebutított" olcsóbb változatok is. Ilyen megoldás a Blood Rage GTI modell, amely a költséghatékony X58-as alaplapot kereső felhasználókat veszi célba, de ennél még érdekesebb a fent említett kör számára az új, Flaming Blade névre keresztelt termék, ami egy tényleg olcsó alaplap lesz (az X58-asokhoz képest persze).

A  Flaming Blade az eredeti Blood Rage alaplaphoz képest egy szerényebb szolgáltatásokkal rendelkező verzió, amely átalakított alaplapi dizájnnal és a drágább testvéréhez képest módosított színvilággal kerül a boltok polcaira. A processzor tápellátásáért felelős rendszer ennél a modellnél a Blood Rage-hez képest egy egyszerűsített változat (hat fázisú). Csak úgy, mint a GTI változaton, úgy ezen az alaplapon is mindössze három darab DDR3-as memóriafoglalat található, melyek kétfázisú tápellátást kaptak. Jelentős változások vehetőek észre a csatlakozók és a kivezetések (tüskesorok) elhelyezésében is. Érdekesség, hogy ennél a modellnél a gyártó nem használja a piros színt a slotok esetében és úgy általában véve is eléggé minimális a piros festék az alaplapon.

Az utolsó két megjegyzésnél sokkal lényegesebb az a tény, hogy az alaplap A SONAR X-Fi hangkártya helyett már "csak" integrált audió vezérlőt tartalmaz. Fontos különbség az is, hogy az új terméken 4 helyett már csak két darab PCI Express x16-os slotot, valamint egy PCI Express x4-es csatlakozót találunk. A termék hátsó kivezetéseinél nem eszközölt jelentősebb változásokat a gyártó. A hírek szerint a Foxconn az új alaplap végfelhasználói árát 200-220 dollár közé próbálja majd belőni. Érdekességként következen egy kép az eredeti Blood Rage alaplapról, hogy legyen mihez hasonlítani az új, olcsóbb alaplap felépítését.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward