Folyadékhűtést a forrófejű GeForce-okra!

A folyadékhűtő rendszerek egyik specialistája, a Danger Den most elkészült legfrissebb megoldásával, amellyel kifejezetten a forrófejű GeForce GTX 480-as videokártyákat veszi célba. A friss folyadékhűtő blokk a GeForce GTX 400-as család tagjainál igen nagy szerephez juthat, ugyanis a videokártyák nagy fogyasztás és viszonylag nagy hőtermelés mellett üzemelnek, amivel a referencia hűtők elég nehezen birkóznak meg, mint arról egyik mai hírünkben már beszámoltunk.

Folyadékhűtést a forrófejű GeForce-okra!

A folyadékhűtő rendszerek egyik specialistája, a Danger Den most elkészült legfrissebb megoldásával, amellyel kifejezetten a forrófejű GeForce GTX 480-as videokártyákat veszi célba. A friss folyadékhűtő blokk a GeForce GTX 400-as család tagjainál igen nagy szerephez juthat, ugyanis a videokártyák nagy fogyasztás és viszonylag nagy hőtermelés mellett üzemelnek, amivel a referencia hűtők elég nehezen birkóznak meg, mint arról egyik hírünkben már beszámoltunk.

A Danger Den újdonsága egy teljes értékű megoldás, amely nem csak a grafikus processzor, hanem a memória chipek és a VRM chipek számára is hűtést biztosít. A termék kifejezetten a GeForce GTX 480-as videokártyákhoz készült, amelyeknél a melegedésből adódó problémák fokozottabban jelentkeznek a viszonylag magas TDP miatt. A gyártó összesen háromféle blokkal jelentkezik a közeljövőben: az első termék teljes egészében rézből készül majd, ez a modell látható a fenti és a lenti képeken. A második egység nikkelezett „fedlappal” és réz talpazattal érkezik, míg a harmadik egység teljes egészében nikkelezett borítást visel. A gyártó a blokkok esetében a talpazatot polírozni fogja a lehető legjobb hőátadás elérésének érdekében.

A három újdonság közül elsőként a rézből készült, nikkelborítás nélküli változat jelenik meg, amelynek szállítása a napokban indulhat meg. A másik két modell várhatóan egy vagy két héten belül érkezhet a kártyákkal együtt. Az újdonságok a jelenlegi információk szerint 140 és 150 dollár közötti ajánlott végfelhasználói árral rendelkeznek majd, részletes specifikációikról pedig napokon belül megjelenhet a hivatalos közlemény. Fontos hangsúlyozni, hogy a termékek használatához egy meglévő vízhűtő rendszerre van szükség, amennyiben ilyennel nem rendelkezünk, úgy külön be kell szereznünk egy szivattyút, egy hőleadó radiátort, valamint az összeszereléshez szükséges csöveket és a hűtőközeget is. Egyes esetekben a meglévő rendszer összetevőinek módosítására is szükség lehet a megfelelő hűtőteljesítmény elérésének érdekében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward