Flash alapú PCI-Express adattároló

A Fusion io egy mindennapinak egyáltalán nem nevezhető PCI Express-es adattároló kártyával jelentkezik. Az egység tulajdonképpen egy Flash-alapú adattároló, amely az ioDrive nevet viseli. Az újdonság a mai merevlemezekhez képest hatalmas teljesítménnyel bír: a kártya 800 MB/s-os olvasási- és 600 MB/s-os írási sebességet garantál, ami a hagyományos merevlemezek teljesítményeit többszörösen felülmúlja.

Flash alapú PCI-Express adattároló

A Fusion io egy mindennapinak egyáltalán nem nevezhető PCI Express-es adattároló kártyával jelentkezik. Az egység tulajdonképpen egy Flash alapú adattároló, amely az ioDrive nevet viseli. Az újdonság a mai merevlemezekhez képest hatalmas teljesítménnyel bír: a kártya 800 MB/s-os olvasási- és 600 MB/s-os írási sebességet garantál, ami a hagyományos merevlemezek teljesítményeit többszörösen felülmúlja.

A terméknek a hatalmas teljesítményhez illő ára van: a 640 GB tárolókapacitással büszkélkedő kártya 19.000 dolláros árcédulával lesz ellátva, ez körülbelül 3,4 millió forintos árat takar, ami fergetegesen soknak tűnik, az is. A Fusion io az ioDrive kártyát kifejezetten üzleti felhasználóknak kínálja SAN (Storage Area Network) szerverekhez, valamint munkaállomásokhoz. Az ioDrive természetesen többféle kapacitással kerül a boltok polcaira: 80 GB-os, 160 GB-os és 320 GB-os tárterülettel rendelkező termékekkel is jelen lesz a piacon a vállalat.

Az ioDrive várhatóan 2008. első negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba, a legkisebb, azaz 80 GB-os tárterülettel büszkélkedő modell ára várhatóan 2400 dollár magasságában fog elhelyezkedni, ez átszámítva hozzávetőlegesen 430.000 forintos végösszeget jelent, amiért cserébe hihetetlen teljesítmény kapnak az üzleti felhasználók.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward