Flash 10.1: itt a második béta, sok javítással

Flash 10.1: itt a második béta, sok javítással

Az Adobe Flash 10.1 első bétájának megjelenése nagy port kavart fel a piacon, ugyanis a szoftver lehetővé tette, hogy az on-line, H.264-es kódolású HD videók lejátszását az azt támogató rendszerek GPU gyorsítás mellett végezhessék el, így a processzorra sokkal kisebb terhelés jutott, ami rugalmasabb rendszert eredményez és sok esetben pont annyit jelent, hogy az eljárás alkalmazásával az eddig szaggató videó végre nézhetővé válik.

[bold]Friss, ropogós FlashPlayer-t tessék!

[/bold]

Most megérkezett a Flash 10.1 második béta kiadása, amely plug-in vagy ActiveX formátumban egyaránt elérhető az Adobe hivatalos weboldalán keresztül. Az újdonságból Mac és Linux operációs rendszerekhez készített változatok egyaránt elérhetőek, ám a szoftveróriás közleményében kiemeli, hogy a hardveres H.264-es videó gyorsítás még mindig csak és kizárólag Windows alatt használható.

A friss verzió a kiadási jegyzék szerint számos hibajavítást tartalmaz, amelyek a videó lejátszás közbeni fagyásokat, a visszatekerés esetén jelentkező hibákat, valamint az egyéb bosszantó hibajelenségeket orvosolják. Ha a béta 1 esetében jelentősebb hibákat tapasztaltunk, mindenképpen érdemes letölteni a FlashPlayer 10.1 béta 2-es verzióját, mert a gyártó szerint sokat javít a korábbi helyzeten.

[bold]Nvidia: új driver a friss FlashPlayer-hez

[/bold]Időközben az Nvidia szakemberei sem ültek tétlenül: a gyártónál elkészült a 195.81-es verziószámot viselő GeForce meghajtóprogram, amely ugyan még csak béta változatban érhető el, ám ennek ellenére is sok-sok kisebb javítást tartalmaz, amelyek kifejezetten a FlashPlayer 10.1 új bétájának zökkenőmentes támogatását garantálják. A GeForce 195.81 béta 32-bites verziója itt, míg a 64-bites kiadás itt érhető el Windows 7 és Windows Vista rendszerekhez egyaránt. A szoftverből egy notebookokhoz szánt változat is készült, ennek 32-bites kiadását itt, 64-bites verzióját pedig itt tudjuk beszerezni.

Az Nvidia szerint az új béta meghajtóprogram a felsoroltakon kívül multi-GPU (azaz SLI) támogatást is nyújt az Avatar demóhoz, az Operation Flashpoint: Dragon Rising-hoz és a Wings of Prey-hez egyaránt. A szoftver a CRT és DLP kijelzők esetén jelentkező 3D Vision megjelenítő-felismeréssel kapcsolatos hibát is orvosolja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward