Feltörték az iPhone aktivációs eljárását

Az Apple iPhone-ja körül folyamatosan történnek érdekes események, amely nem is csoda, hiszen a telefon rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Ez a népszerűség nem kizárólag a felhasználók és vásárlók körében figyelhető meg, a hackerek és crackerek is előszeretettel választják célpontnak az Apple újdonságát: ismét feltörték a telefont, azaz az aktivációs eljárást.

Feltörték az iPhone aktivációs eljárását

Az Apple iPhone-ja körül folyamatosan történnek érdekes események, amely nem is csoda, hiszen a telefon rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Ez a népszerűség nem kizárólag a felhasználók és vásárlók körében figyelhető meg, a hackerek és crackerek is előszeretettel választják célpontnak az Apple újdonságát: ismét feltörték a telefont, azaz az aktivációs eljárást. A telefont alap esetben aktiválni kell ahhoz, hogy használhatóvá váljon, ezt az aktivációs eljárást kerüli meg DVD Jon módszere. DVD Jon neve bizonyára már sokak számára ismerősen cseng, ha nem, akkor sincs probléma: ez a fiatalember felelős a különböző DVD formátumok védelmi eljárásainak feltöréséért is.

A cracker megoldásának köszönhetően aktiválás nélkül is használhatóvá válnak a telefon egyes funkciói, tehát használhatjuk az iPod és WiFi szolgáltatásokat, azonban telefonhívásokat nem kezdeményezhetünk a telefonnal. A hacker büszkén újságolta, hogy egyszerűen és gyorsan sikerült kitalálnia a megoldást. "Találtam egy lehetőséget, amelynek segítségével egy új aktiválatlan iPhone telefont aktiváltam, ehhez semmilyen személyes információt nem kellet megosztani az AT&T-vel, sőt, még pénzbe sem került."

A hacker az eljárást személyes blogján keresztül mutatja be, illetve onnan tölthetőek le a folyamathoz szükséges egyéb alkalmazások is. Az Apple iPhone június 29-ei megjelenése óta számos módszert találtak már a hackerek, hogy feltörjék a telefont: a rendkívül nagy népszerűségnek köszönhetően sok DVD Jon-hoz hasonló hacker próbálkozik kisebb-nagyobb eredménnyel, ezek az eljárások néha-néha működnek. A legutóbbi incidens után, nevezetesen, mikor egy hacker megszerezte a default root jelszót, az Apple csak annyit mondott: "A készülék biztonságosabb, mint a piacon található bármelyik rendszer".

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward