Feltörték a PowerColor weboldalát

Feltörték a PowerColor weboldalát

A PowerColor hivatalos weboldalának látogatói furcsa dolgokat tapasztalhattak a minap: a vállalat weboldalát egy hacker sikeresen feltörte és a főoldalon található hírek címeit átírogatta, ám ezen kívül látszólag semmi kárt nem okozott a hívatlan látogató, persze egyelőre csak látszólag.

A hacker támadásának valódi célját eddig nem sikerült kideríteni, ám az egyes elemzők szerint az elkövetkező pár napban érdemes vigyázni a weboldallal. Lehetséges, hogy a hacker a gyártó oldalán található letöltési hivatkozásokat is manipulálta, így ha a felhasználó le akar tölteni egy fájlt, akkor könnyen kerülhetnek rosszindulatú, fertőzött állományok a gépére. A támadást egyébként egy DaRKHuNTeR nicknévre hallgató hacker követte el, a támadóról egyelőre nincsenek pontosabb információk és lehetséges, hogy nem is lesznek.

A szakértők a támadás miatt azt ajánlják a felhasználóknak, hogy pár napig ne töltsenek le semmit a PowerColor weboldaláról, sőt, ha lehetséges, akkor ne is látogassák az oldalt, az ugyanis veszélyes hivatkozásokat is tartalmazhat. A PowerColor szakemberei már minden bizonnyal megkezdték a "károk" felmérését és a lehetséges hibák kijavítását.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward