Shop menü

FELFÜGGESZTETTE A SAMSUNG A GALAXY S23 ULTRA FRISSÍTÉSÉT

Az SGS23 szériára már elérhető a One UI 6.1.1, azonban a tavalyi csúcsmodellnél váratlan hiba következett be, ezért szünetel a folyamat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Felfüggesztette a Samsung a Galaxy S23 Ultra frissítését

Rövid időn belül két olyan eset is történt, ami azt erősíti meg, hogy nem érdemes elsietni az okostelefonok frissítését, akkor sem, ha elvileg végleges, kész újdonságokról van szó, és nem csak béta kiadásokról. Az Apple után a Samsung is belefutott egy olyan hibába, ami miatt fel kellett függeszteni egy jelentősebb frissítés terjesztését.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az iPadOS 18 operációs rendszer telepítése az iPad Pro (M4) modelleknél olyan hibát okozott, ami után a felhasználók nem tudták többet bekapcsolni a méregdrága táblagépüket. Most pedig arról számolhatunk be, hogy a Samsungnál a Galaxy S23 Ultra korábbi zászlóshajónál következett be váratlan hiba a One UI 6.1.1 telepítését követően. Ebben az esetben nem olyan súlyos a probléma, mint az Apple-nél, de a Samsung inkább úgy döntött, hogy megkíméli ettől a frissítés első köréből kimaradt embereket, míg elkészül a javítással.

Arra lettek figyelmesek a felhasználók a frissített Galaxy S23 Ultra használata közben, hogy a fényképezés során nincs minden rendben az eszközzel. A zoomolás során jelentkezik egy meglehetősen érdekes hiba. Szellemképesek lesznek a fotók bizonyos beállítások, körülmények esetén. Akkor jelentkezik a szoftveres gond, mikor a 16-szoros és 20-szoros közelítési tartományban próbál valamit megörökíteni a készülék tulajdonosa.

Galéria megnyitása

A Galaxy S23 szériánál a képalkotás több ponton is ugyanúgy működik, de éppen a zoomolás az, ami a Galaxy S23 Ultra esetében teljesen máshogy van, főleg mikor nagyobb távolságra szeretne az ember fotózni. Ez a modell már egy fejlett, 10-szeres optikai zoomra alkalmas, periszkópos lencserendszert használ optikai stabilizálással, és megannyi képjavítóval.

A szellemképes hiba abból ered, hogy a mobiltelefon a távolabbi témák megörökítésekor próbál különböző szoftveres trükköket bevetni a felvételek tisztítására, a részletesség növelésére. Ennek során megy valami félre. Valamelyik intelligens optimalizálási algoritmussal van a gond, ezt pedig abból lehet biztosan tudni, hogy abban az esetben nem jelentkezik a szellemkép, ha a képjavítókból visszavesznek az emberek. Három fokozatban lehet állítani az intelligens optimalizálást, van minimális, közepes és maximális állása; a hiba pedig megszűnik, ha a maximálisról közepesre veszik ezt vissza.

Galéria megnyitása

A Samsung jelenleg dolgozik a hiba elhárításán, és amint megvannak ezzel, a frissítés folytatódhat, a javítást pedig kiküldik a pórul járt Galaxy S23 Ultra modellekre is. Arról nem szólt a fáma, hogy a javítás mennyi időt vehet igénybe, valószínűleg a dél-koreaiak igyekeznek ezt minél hamarabb megoldani.

Galéria megnyitása

A vállalat korábban örömmel indította el a One UI 6.1.1 frissítést a korábbi eszközökre. Néhány napja már frissíthető a Galaxy S23 termékcsalád minden tagja, valamint a Galaxy Z Fold5 és a Galaxy Z Flip5 hajtogatható képernyős páros is. Eredetileg a Galaxy Z Fold6 és a Galaxy Z Flip6 hozta el a One UI 6.1.1-et a nyár folyamán, majd az első frissítési körben a Galaxy S24 termékcsaládra is elkészült. A Galaxy S24 Ultrán még gond nélkül ment a folyamat, de ott is másabb a zoomolásra szolgáló kamera.

A One UI 6.1.1 nem meglepő módon elsősorban a Galaxy AI területen erősít, de sok más fejlesztéssel is együtt jár. Ezzel a frissítéssel kerül bevezetésre az a funkció, ami egyszerű gyerekrajzokból képes lesz egészen komoly képeket generálni a mesterséges intelligencia közbenjárása révén. Ezt a lehetőséget a rendszer több pontján is el lehet majd érni, például a jegyzetekben is lehet majd úgy „firkálni”, hogy az MI segít az embereknek.

Több mint 2,5 GB-os frissítési csomagról van szó, tehát ahhoz képest, hogy a verziószáma alapján nem különösebben érdekes, mégis egy nagy jelentőségű újdonságról van szó. Amit a jelek szerint nem sikerült kellő mélységében tesztelni az útnak indítása előtt. A Samsung mentségére szóljon, hogy eléggé speciális hibát sikerült összehozni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére