Félelmetesen gyorsak a Micron új SSD-i

A Micron egy meglehetősen érdekes bejelentéssel kavarta fel az állóvizet az SSD piacon: a cég kínálatában hamarosan megjelennek a SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott SSD meghajtók, amelyek a RealSSD C300-as termékcsaládban kaphatnak helyet. A friss meghajtók az előzetes információk szerint igen komoly olvasási- és írási sebességek elérésére lesznek képesek, így a konkurenciának bizony fel kell majd kötnie a felkötni valót.

Félelmetesen gyorsak a Micron új SSD-i

A Micron egy meglehetősen érdekes bejelentéssel kavarta fel az állóvizet az SSD piacon: a cég kínálatában hamarosan megjelennek a SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott SSD meghajtók, amelyek a RealSSD C300-as termékcsaládban kaphatnak helyet. A friss meghajtók az előzetes információk szerint igen komoly olvasási- és írási sebességek elérésére lesznek képesek, így a konkurenciának bizony csipkednie kell magát.

                                

Hogy mitől olyan különlegesek az új meghajtók? Nos, egyrészt attól, hogy 34 nm-es csíkszéleségű NAND Flash chipekre épülnek, amelyek MLC típusúak, másrészt attól, hogy  - mint fentebb említettük - SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak a rendszerhez. A legfontosabb érdekesség nem más, mint a meghajtók által kínált hatalmas olvasási- és írási sebességek: a Micron állítása szerint a friss meghajtók akár 355 MB/s-os olvasási- és akár 215 MB/s-os írási sebességek elérésére is képesek lesznek. Természetesen ezek az értékek maximális sebességeket jelölnek, de akkor is szépek egy "sima" SSD-től (több meghajtót egybetokozva már láttunk ennél extrémebb sebességeket is ugye).

A RealSSD meghajtók kétféle formátumban lesznek elérhetőek: a családban 1,8 hüvelykes és 2,5 hüvelykes meghajtókat találunk majd, és az egységek maximális adattároló kapacitása 256 GB lesz. Az SSD meghajtók első mintapéldányai jelenleg is készülnek, a termékek sorozatgyártása pedig majd csak 2010 első negyedévében kezdődik meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward