Fejlődnek az Intel és a Micron NAND flash chipjei

A Micron és az Intel együttműködés keretein belül folytatnak közös fejlesztéseket a NAND Flash memóriák esetében: az IM Flash Technologies névre keresztelt közös vállalat a mai napon jelentette be, hogy újabb mérföldkőhöz értek, ugyanis elkészült az első 34 nm-es ún. 3bpc  (3-bit-per-cell, 3 bit cellánként) típusú MLC NAND Flash chip.

Fejlődnek az Intel és a Micron NAND flash chipjei

A Micron és az Intel együttműködés keretein belül folytatnak közös fejlesztéseket a NAND Flash memóriák esetében: az IM Flash Technologies névre keresztelt közös vállalat a mai napon jelentette be, hogy újabb mérföldkőhöz értek, ugyanis elkészült az első 34 nm-es ún. 3bpc  (3-bit-per-cell, 3 bit cellánként) típusú MLC NAND Flash chip.

Az Intel és a Micron elmondása szerint ez a tény rendkívül nagy jelentőséggel bír, ugyanis az új technológia használatával miden eddiginél kisebb 32Gb-es adattároló chipek hozhatóak létre, amelyek méretük mellett egy másik igen fontos tulajdonsággal is bírnak: olcsón előállíthatóak. A termékek különböző készülékekben kaphatnak helyet, ahol az olcsó adattároló szerepét fogják majd betölteni a nem is oly távoli jövőben. A gyártópáros már megindította az új chipek kezdeti termelését, azaz a mintapéldányok most is javában készülnek.

A Micron és az Intel leszögezte, hogy a jövőben rendületlenül folytatják majd a fejlesztést és ha minden jól megy, akkor az év vége felé már a 2x nm-es gyártástechnológiával készülő NAND Flash chipeket is bemutathatják majd. A cégek továbbra is piacvezető NAND Flash chipekkel kívánják majd ellátni vásárlóikat és megrendelőiket, ebben pedig segítségükre lesznek a folyamatos fejlesztések.

A most bejelentett 32 Gb-es kapacitású, 34 nm-es 3bc NAND chipek tömegtermelése az idei év negyedik negyedévében indulhat meg, ezután nem sokkal már a különböző szórakoztatóelektronikai termékekben is feltűnhetnek majd az újdonságok.

                                   

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward