Ez lenne az XFX Radeon RX 5500 THICC II?

A fotókon szereplő részletek alapján tényleg Radeon RX 5500-as sorozatúnak tűnik az újdonság, ám ebben egyelőre nem lehetünk teljesen biztosak.

Ez lenne az XFX Radeon RX 5500 THICC II?

Az AMD asztali és mobil Radeon RX 5500-as videokártyái már bemutatkoztak, ám a tényleges termékek megjelenésére sajnos még várni kell egy kicsit, hiszen majd csak valamikor később, de még az év negyedik negyedévében tehetik tiszteletüket a piacon. Érdekes módon az asztali változat ára sem derült még ki, de a helyzet remélhetőleg változni fog az elkövetkező hetek folyamán.

Galéria megnyitása

A VideoCardz jóvoltából viszont kiderült, hogy nézhet ki az XFX saját megoldása a témában, amely a többi gyártó termékeihez hasonlóan egyedi hűtéssel, a referenciától eltérő órajelekkel érkezhet, hiszen az AMD ezúttal nem készít referencia dizájnt a termékből. A szóban forgó videokártya az XFX Radeon RX 5500 THICC II nevet viselheti, már amennyiben tényleg Radeon RX 5500-as sorozatú termékről van szó, ez ugyanis a fotókról nem derül ki egyértelműen.

Az újdonság a Radeon RX 5700-as sorozat THICC modelljeire hasonlít külsőleg, ám az apró jelek alapján biztosnak tűnik, hogy nem Radeon RX 5700 alapú megoldásról van szó. Ezt erősíti az a tény, hogy a tápellátásról ezúttal csak egyetlen nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül gondoskodhatunk, valamint a videó kimenetek sem szokványosak, hiszen két DVI-D, egy DisplayPort és egy HDMI port található közöttük. A melegedő komponensek hűtéséről egy THICC sorozatú hűtő gondoskodik, amelyhez elegáns hátlapi hűtőlemez is társul.

Galéria megnyitása

A keletkező hőt kettő vagy három darab 8 milliméteres átmérőjű hőcső vezeti el az alumínium lamellákhoz, amelyek felett két darab ventilátor dolgozik. Maga a hűtés hosszabb, mint a nyomtatott áramköri lap, amelyen egyébként egy 7 nm-es csíkszélességgel készülő NAVI 14-es GPU teljesít szolgálatot, méghozzá 128-bites memória-adatsínre kapcsolódó GDDR6-os fedélzeti memória társaságában. Arról egyelőre nincs hír, hogy a friss videokártya pontosan mikor jelenik meg és mennyibe kerül majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap